Fires i Festes divendres, 11 de Març de 2016

Argençola celebrarà el Dia Mundial dels Boscos


Autor: argençola

El diumenge 20 de març

Argençola celebrarà el Dia Mundial dels Boscos
Argençola celebrarà el Dia Mundial dels Boscos Foto: argençola

El proper diumenge 20 de març Argençola celebrarà el Dia Mundial del Boscos amb diverses activitats que es desenvoluparan durant tot el matí. Els actes són organitzats per l’Ajuntament d’Argençola, un municipi en el que el bosc és molt present ja que ocupa dues terceres parts del territori.

Les activitats començaran a les 10 del matí amb una  visita al bosc de Cal Caseta per conèixer un model de gestió forestal sostenible. La inscripció és gratuïta.

A la 1 del migdia, a l’església de Sant Llorenç d'Argençola, es representarà l’espectacle 'Escoltar la llum' a càrrec de Maria Santfores Salla Solà amb la música d'Ana Gutiérrez Martín al violí i Francesc Badia Roca al violoncel.I finalitzarà amb un Vermut popular per a tots els assistents.

També es realitzarà el 1r concurs d’Instagram Argençola en el que hi podran participar totes les fotos etiquetades amb el hashtag #viuelbosc , el premi és una estada en una casa de turisme rural de la població. Consultar les bases.

El Dia Internacional dels Boscos o Dia Forestal Mundial se celebra cada 21 de març, impulsat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància dels ecosistemes boscosos i els arbres,

Un municipi compromès amb el bosc


Argençola disposa d’un Pla de Gestió Forestal que preveu realitzar actuacions silvícoles en 1.683 ha durant els propers 15 anys. Un pla de tipus integral, que abasta la totalitat dels terrenys forestals del terme municipal d’Argençola, i persegueix la millora global de la coberta forestal, amb múltiples objectius: reduir el risc de grans incendis forestals, millorar la producció de fusta i, en general, el conjunt de funcions del bosc (paisatge, caça, bolets, etc.), tot incrementant les capacitats d’adaptació al canvi climàtic i potenciant l’aprofitament sostenible de recursos forestals.

espectacle 'Escoltar la llum' a càrrec de Maria Santfores Salla per celebrar el Dia Mundial dels Boscos - Argençola
espectacle 'Escoltar la llum' a càrrec de Maria Santfores Salla per celebrar el Dia Mundial dels Boscos
Autor: argençola
1r Concurs d'Instagram Argençola - Argençola
1r Concurs d'Instagram Argençola
Autor: argençola


Etiquetes: dia mundial dels boscos argençola



Ho vols compartir?