Agricultura dimarts, 12 de Juny de 2018

Si arriba el foc, estàs preparat?


Autor: argençola

Campanya de la sega 2018 del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Si arriba el foc, estàs preparat?
Si arriba el foc, estàs preparat? Foto: Agricultura Gencat

Els treballs de la sega són una activitat agrària amb risc d'incendi, bàsicament perquè es duen a terme a temperatures molt elevades, humitats baixes i amb una vegetació fàcilment inflamable. A més, aquest perill d'incendi es concentra normalment en unes franges horàries determinades. Per aquest motiu, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació posa en marxa del 15 de juny al 15 d'agost la Campanya de la Sega, un operatiu especial de prevenció d'incendis de suport al món agrícola que pretén reduir el nombre d'incendis i minimitzar-ne els danys.

El dispositiu de vigilància està format per efectius del cos d'Agents Rurals de les comarques catalanes on hi ha activitat agrícola relacionada amb la sega de cereal, membres del Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals (GEPIF) de Forestal Catalana i representants d'Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) que també participen en la vigilància d'acord amb la seva disponibilitat.

Concretament, el dispositiu abasta 250.000 hectàrees situades en les principals zones cerealístiques de Lleida, Tarragona i la Catalunya Central i es concentra a les comarques de l'Anoia, el Bages, la Conca de Barberà, la Segarra, el Solsonès, la Noguera i l'Urgell. Tots els efectius duen a terme un desplegament radial i realitzen uns itineraris diaris per intentar cobrir el màxim de territori. També hi participa el Grup de Suport Aeri dels Agents Rurals com una eina essencial per millorar la detecció de columnes de fum i la coordinació dels efectius terrestres.



Font: Agricultura Gencat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: campanya sega prevenció d'incendis



Ho vols compartir?