Agricultura dimarts, 16 de Juny de 2020

Període d'alt risc d'incendi forestal


Autor: argençola

El 15 de juny comença el període d’alt risc d’incendi forestal

Període d'alt risc d'incendi forestal
Període d'alt risc d'incendi forestal Foto: adf anoia

El 15 de juny comença el període d’alt risc d’incendi, l’època de l’any més perillosa de cara als incendis forestals, i fins al 15 d’octubre queda totalment prohibit fer foc sense autorització, tal com recull el decret 64/1995, de 7 de març i que té com a objectiu establir mesures de prevenció d’incendis forestals.

La Diputació de Barcelona, Ajuntaments, ADF’s, Associacions de Propietaris Forestals, Consells Comarcals etc. treballem tot l’any per prevenir-los, tot i així la conscienciació de la població és una aposta fonamental per reduir els riscos.

Aquesta prohibició afecta als terrenys forestals (poblats o no per espècies arbòries) i en la franja de 500 metres que els envolta per a qualsevol mena d’activitat, sigui quina sigui la finalitat.

També afecta a la crema de rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d’esbarjo. Així mateix a llençar objectes encesos (inclou coets, globus, focs d’artificis o altres artefactes que continguin foc), i abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc.

En aquest període per realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d’incendi forestal cal demanar una autorització de manera extraordinària al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Fora del període de risc esmentat (entre el 16 d’octubre fins al 14 de març) també cal presentar una comunicació de crema per fer foc en els terrenys forestals.

Enllaç per fer les diferents sol·licituds



Etiquetes: prevenció incendis forestals



Vídeos

Incendis provocats per burilles

Prevenció d'incendis tot l'any

Ho vols compartir?