Societat dilluns, 15 de Març de 2021

El Procicat aprova permetre la mobilitat comarcal a les bombolles de convivència


Autor: procicat

Entre les noves mesures, que entraran en vigor dilluns, hi ha la represa de les competicions per als menors de 16 anys i l’obertura de tots els comerços el cap de setmana

El Procicat aprova permetre la mobilitat comarcal a les bombolles de convivència
El Procicat aprova permetre la mobilitat comarcal a les bombolles de convivència Foto: salutcat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dijous que, a partir del proper dilluns, el Govern permetrà que les persones que integren una bombolla de convivència es desplacin a una comarca diferent de la d’on resideixen habitualment. Aquesta és una de les principals novetats aprovades pel PROCICAT, dirigit pels departaments de Salut i Interior, després de revisar les mesures vigents de prevenció i control de la pandèmia.

Pel que fa a l’obertura de comerços de venda al detall, podran fer-ho els que no superin els 800 metres quadrats i amb un 30% d’aforament. Els més grans de 800 metres quadrats podran obrir si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i redueixen l’aforament al 30%.

Una altra novetat té a veure amb les competicions esportives i amb les activitats relacionades amb el joc. Pel que fa a les primeres, ja es permetran les competicions per als menors de 16 anys; a més, a excepció de les d’àmbit estatal i internacional (de futbol i bàsquet) de caràcter professional, la resta de competicions permeses es podran desenvolupar amb públic, limitant l’aforament al 50% en instal·lacions i equipaments a l’aire lliure i al 30% en tancats. Pel que fa al joc, salons, casinos i sales de bingo podran obrir al 30% i un màxim de 100 persones, tot garantint la ventilació mínima establerta.

Des del dilluns 8 de març els infants i joves de més de 12 anys poden tornar a fer extraescolars. Es recupera el lleure per als àmbits de secundària, formació professional i batxillerat, així com de les competicions d’esport federat per a majors de 16 anys. I els bars i restaurants de Catalunya poden obrir de forma ininterropuda de 7.30 a les 17 h.

Les altres mesures ja vigents es mantenen, com el toc de queda, que continuarà com fins ara (22h). Tant les mesures vigents com les novetats aprovades avui tindran una vigència de 14 dies –fins al 29 de març- i seran revisables segons l’evolució de la pandèmia



  + info (enllaç extern)

Etiquetes: mesures mobilitat comarcal coronavirus


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?