Agricultura dilluns, 23 de Febrer de 2015

L'Associació de Propietaris Forestals d'Argençola inicia nous projectes


Autor: argençola

Propostes com implantar ramats de pastura en determinades zones del municipi i el subministrament de planter d'arbres de fusta noble

L'Associació de Propietaris Forestals d'Argençola inicia nous projectes
L'Associació de Propietaris Forestals d'Argençola inicia nous projectes Foto: Marià Miquel

El passat dissabte va tenir lloc a la sala de plens de l'Ajuntament d'Argençola l'assemblea general ordinària de l'Associació de Propietaris Forestals d'Argençola i Comarques, en la qual van assistir una gran majoria de propietaris forestals.

En el transcurs de l'assemblea, entre altres punts, es va ratificar l'actual Junta Directiva, es va donar compte de la situació econòmica i es van exposar les actuacions realitzades i les previstes. Com a tema central, val la pena destacar l'aprovació del Pla d'Ordenació Forestal, per part de la Generalitat de Catalunya, des del passat 8 de maig de 2014, la qual cosa permet començar les actuacions de gestió forestal a nivell de tot el municipi.

Entre les actuacions que es preveu iniciar properament destacar la proposta d'implantar ramats de pastura en determinades zones del municipi , molt adients per a la neteja natural del bosc, i també oferir el subministrament de planter d'arbres de fusta noble als propietaris interessats, un cultiu alternatiu i de més valor afegit que les espècies arbòries existents al territori.

L'Associació de Propietaris Forestals d'Argençola també va expressar la voluntat d'anar informant als interessats sobre el progrés de la gestió forestal que es vagi fent i animar a tots aquells propietaris que encara no formen part de l'entitat que s'hi apuntin. Actualment, l'entitat compta amb 86 propietaris forestals del municipi, que representen al voltant de 1.200 ha. de massa forestal.

Assemblea de l'Associació de Propietaris Forestals d'Argençola  - Argençola
Assemblea de l'Associació de Propietaris Forestals d'Argençola
Autor: Marià Miquel


Etiquetes: associació de propietaris forestals argençola



Ho vols compartir?