Agricultura
dilluns 15 febrer 2016

Pesticides: avanç en l'avaluació del risc acumulatiu

<< Tornar    Autor: Ajuntament d'Argençola enviar a un amic     
L'EFSA ha desenvolupat Una eina de programari per dur a terme avaluacions de l'exposició de múltiples pesticides. Ara es duen a terme sobre grups de plaguicides que poden afectar la tiroide i el sistema nerviós
 
avanç en l'avaluació del risc acumulatiu dels pesticides -
avanç en l'avaluació del risc acumulatiu dels pesticides -
Autor: Crop Life
El programari, conegut com l'eina de Montecarlo Avaluació de Riscos (MCRA, va ser desenvolupat inicialment a través d'un projecte finançat per la Comissió Europea que va involucrar a investigadors, científics i reguladors de 14 països i va ser supervisat per l'Institut Nacional de Salut Pública i Medi Ambient de els Països Baixos (RIVM).

Luc Mohimont, de la Unitat de plaguicides de la EFSA, considera que: 'Aquest és un desenvolupament emocionant i significatiu. S'ha avançat en el desenvolupament d'un enfocament per dur a terme avaluacions de l'exposició fiables de múltiples pesticides, el que ens porta un pas més a prop del nostre objectiu final: per dur a terme avaluacions de risc global dels efectes combinats dels éssers humans dels plaguicides, en lloc de només els productes químics individuals'.

Les substàncies que han d'avaluar en les avaluacions de l'exposició pilot van ser identificats pels experts de l'EFSA de plaguicides utilitzant una metodologia especialment ideada per a la classificació dels plaguicides en 'grups d'avaluació acumulativa' (CAG). Durant els propers anys, es definiran els CAG per a altres òrgans, teixits i sistemes. Les dades ja estan sent recollides per definir grups de plaguicides que afecten el fetge, els ronyons, els ulls i els sistemes de reproducció i el desenvolupament.

El reglament de la UE sobre els LMR en els aliments estipula que les decisions sobre LMR han de tenir en compte els efectes acumulatius de plaguicides com i quan els mètodes per avaluar aquests efectes es trobin disponibles. A més, el reglament que reguli la col·locació de plaguicides en el mercat estipula que els pesticides no han de tenir efectes nocius - inclosos els efectes acumulatius - en els éssers humans.

Font: Efsa
  + info (enllaç extern)


Vols compartir-ho?

    Del.icio.us! Google! Live! Yahoo!


amunt  Home  ·  © argencola.cat ·   Argençola - Anoia (Catalonia)
Telèfon: 93 809 20 00 ·  e-mail: argensola@diba.cat
Avís de cookies ·   Avís legal
Versió 2.0 desembre-2014
Realització: cdnet