Agricultura
dimarts 16 juny 2020 Argençola

Període d'alt risc d'incendi forestal

<< Tornar    Autor: Ajuntament d'Argençola enviar a un amic     
El 15 de juny comença el període d’alt risc d’incendi forestal
 
Període d'alt risc d'incendi forestal - Argençola
Període d'alt risc d'incendi forestal - Argençola
Autor: adf anoia
El 15 de juny comença el període d’alt risc d’incendi, l’època de l’any més perillosa de cara als incendis forestals, i fins al 15 d’octubre queda totalment prohibit fer foc sense autorització, tal com recull el decret 64/1995, de 7 de març i que té com a objectiu establir mesures de prevenció d’incendis forestals.

La Diputació de Barcelona, Ajuntaments, ADF’s, Associacions de Propietaris Forestals, Consells Comarcals etc. treballem tot l’any per prevenir-los, tot i així la conscienciació de la població és una aposta fonamental per reduir els riscos.

Aquesta prohibició afecta als terrenys forestals (poblats o no per espècies arbòries) i en la franja de 500 metres que els envolta per a qualsevol mena d’activitat, sigui quina sigui la finalitat.

També afecta a la crema de rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d’esbarjo. Així mateix a llençar objectes encesos (inclou coets, globus, focs d’artificis o altres artefactes que continguin foc), i abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc.

En aquest període per realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d’incendi forestal cal demanar una autorització de manera extraordinària al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Fora del període de risc esmentat (entre el 16 d’octubre fins al 14 de març) també cal presentar una comunicació de crema per fer foc en els terrenys forestals.

Enllaç per fer les diferents sol·licituds

Vídeos

Incendis provocats per burilles
Incendis provocats per burilles
Prevenció d'incendis tot l'any
Prevenció d'incendis tot l'any


Vols compartir-ho?

    Del.icio.us! Google! Live! Yahoo!


amunt  Home  ·  © argencola.cat ·   Argençola - Anoia (Catalonia)
Telèfon: 93 809 20 00 ·  e-mail: argensola@diba.cat
Avís de cookies ·   Avís legal
Versió 2.0 desembre-2014
Realització: cdnet