Acte

Jornada per la Pau i la Cohesió Social

dissabte, 23 de Septembre de 2017 a les 16:30 a Clariana (Argençola)



Jornada per la Pau i la Cohesió Social

El dissabte 23 de setembre tindrà lloc a Clariana la 'Jornada per la pau i la cohesió social' organitzada per l’Associació Casa del Tió i Casa del Bosc d'Argençola i amb el suport de l’Ajuntament d'Argençola i la Diputació de Barcelona.

L'acte començarà a les 5 de la tarda, a l’església de Santa Maria, amb el Concert de Maria Santfores Salla, acompanyada al violí per Josep Massana, músic igualadí. Inspirant-se en la Pau, ha dissenyat un espectacle que combina música i text recitat Re-Fugi(a)ts. Artista multidiscliplinar amb una llarga trajectòria en diferents camps artístics: música, teatre, arts plàstiques, performance.

Seguirà amb el Concert del Quartet Altimira, que interpretaran el Quartet n8 de Sostakovich, que el compositor rus va dedicar a la memòria de les víctimes del feixisme i de la guerra. La formació, nascuda a l’estiu del 2012, van ser finalistes del prestigiós concurs internacional 'Paper de Música' de Capellades l'any 2016 i el mateix any van ser premiats al concurs 'Pòdiums' de Sant Joan de Vilatorrada. Els seus membres són Luis Peña i Joan Mestre al violí, David Andújar a la viola, Mariona Tuset al violoncel.

A les 7 de la tarda, al local social, tindrà lloc la Xerrada i taula rodona posterior amb Arcadi Oliveres, ex president de Justícia i Pau, i diverses ONG’s. La xerrada es referirà a immigrants i refugiats i les raons de la seva vinguda. De com els rebem des d'Europa i des dels seus estats membres. I com cal que la opinió pública conegui molts dels aspectes que envolten el tema i com ens hauríem de comportar,per tal d'obtenir una convivència pacífica.

Entre les ONG'S participants a la taula rodona:
-Creu Roja d'Igualada: Silvia Grados
-Naima el Orfa el Kodsi, tècnica d'acollida del consell comarcal i presidenta de l'associació arrels i Branques.
-Òmnium Cultural: Martí­ Marsal i Mariona Miquel.

A 2/4 de 9 del vespre l'Oriol Barri oferirà un concert al centre del poble amb una preestrena del segon disc 'Quan tot canvia', composat desprès de la seva estada als camps de refugiats de Grècia. Per la creació del nou disc s’ha ajudat d’una campanya de micromecenatge, tancada amb èxit el passat mes d’agost.

Després de presentar el primer disc 'Nosaltres', 4a posició als Premis Enderrock en la categoria de 'Millor disc d'autor', i de recórrer Catalunya presentant aquest nou treball, l'Oriol Barri compagina la seva carrera d'autor amb la d'activista social pel drama dels refugiats. Després de ser voluntari als camps de Grècia i coordinador de la campanya 'Casa Nostra, Casa Vostra' al Bages i, amb l'experiència de participar al concert 'Volem Acollir' al Palau Sant Jordi, Barri crea la lletra de la cançó himne d'aquesta campanya 'Un món per a les persones' juntament amb Ferran Gallart (Strombers) autor de la música. Amb aquest nou punt de mira, ara enregistra el segon disc amb la producció de Bernat Sànchez (Mine, Joana Serrat) amb un estil que evoluciona cap a l'Indi i pop alternatiu sense oblidar les arrels de la música d'autor. Aquest disc el presentarà a el proper octubre 2017, però aprofitarà aquest concert per fer un tastet d'aquesta nova sonoritat.

Durant tota la jornada també hi haurà Projeccions de vídeos sobre la pau i els refugiats, al local social, i l'Exposició de fotografies 'Posa’t al seu lloc' de Dan Ortínez i Bernat Enrich, que estableix un paral·lelisme entre els refugiats de la guerra civil espanyola i la de Síria. També es realitzarà un taller infantil per pintar un mural per la Pau i les Races.

En el concert de l'Oriol Barri també es podrà sopar amb un menú de 8€ compost de:
  • Primer: Amanida de llegums de Josep Mestre, agricultura ecològica i vinagreta silvestre
  • Segon: Dos arrossos de verdures, a triar: amb o sense carn
  • Postre: Iogurt artesà amb saltat de fruits vermells i saüc.


Si esteu interessats en sopar podeu fer la
reserva del tiquet on-line


El Quartet Altimira actuarà a la Jornada per la pau i la cohesió social - Clariana
El Quartet Altimira actuarà a la Jornada per la pau i la cohesió social
Autor: Quartet Altimira
Maria Santfores actuarà a la Jornada per la pau i la cohesió social - Clariana
Maria Santfores actuarà a la Jornada per la pau i la cohesió social
Autor: Josep Pallarès
Oriol Barri actuarà a la Jornada per la pau i la cohesió social - Clariana
Oriol Barri actuarà a la Jornada per la pau i la cohesió social
Autor: Roser Gamonal



Insertada per: Casadeltio


Ho vols compartir?

dimarts, 19 de Març de 2024


Login

Actes de la setmana

agenda quinzenal