Casa del Tió divendres, 6 de Desembre de 2019

9a Festa del Tió d’Argençola


Autor: casadeltio

Divendres 6 de desembre a Argençola

cartell 9a Festa del Tió d’Argençola
cartell 9a Festa del Tió d’Argençola Foto: casadeltio

Argençola a la tardor és temps de Tions i amb l’arribada del fred torna la Festa del Tió d’Argençola que arriba a la novena edició. Aquest any la celebrarem el divendres 6 de desembre a Argençola. La Casa del Tió de Clariana està en obres i farem la Festa a Argençola, el nucli central del terme. Enguany no hi haurà el Mercat.

El programa de la 9a Festa serà el següent:

  • A 2/4 de 10 del matí: Recepció dels participants a la Sala 1 d'octubre d'Argençola (com arribar)
  • Seguidament una xocolatada per agafar forces per anar al bosc
  • A ¾ de 11 presentació de la Festa, a càrrec de Joan Valentí, que ens introduirà en el món dels tions
  • Cap a ¼ de 12 sortirem del poble per acostar-nos als màgics boscos d’Argençola on provarem de localitzar els tions. Ens hi donaran un cop de mà els “buscations”, els follets i tot un seguit de personatges que volten pel bosc.

Tornant del bosc:
  • A partir de 2/4 d’1 del migdia: amb en Joan Valentí, “Ja tinc el Tió, i ara què??” i a continuació cantarem i ballarem amb la música dels Lauzeta.
  • A 2/4 de 2 del migdia: jocs infantils amb el Tió com a protagonista.
  • La Festa s’acabarà cap a les 2 del migdia.


Hi haurà servei de bar i entrepans durant el matí i la 9a Festa del Tió d’Argençola es tancarà amb un Dinar (Paella, amanides i postres (Tionet de xocolata i nata) – Preu: 12 euros els adults i 6 euros els nens. Limitat a 100 persones, cal reservar els tiquets per correu electrònic.

Després de Dinar i mentre els pares fan la sobretaula, els nens podran jugar a la sala o a la Plaça.

Hi ha dues maneres de participar a la Festa, en tots dos casos cal inscripció prèvia i les places són limitades.

VOLS UN TIÓ D’ARGENÇOLA


Podràs viure l’aventura de trobar un Tió d’Argençola al bosc i endur-te’l cap a casa per passar el Nadal.

Els Tions d’Argençola viuen durant tot l’any als caus que tenen repartits pels boscos del terme municipal i s’acosten al poble els dies de la Festa per trobar-se amb els nens.

El preu de la inscripció és de 50 euros per família i us dona dret a l’esmorzar, la sortida al bosc, 1 Tió i a participar a totes les activitats preparades per la Festa. Entenem les famílies en sentit ampli, perquè puguin participar-hi els avis o els tiets, per això la inscripció per família, inclou un màxim de 6 persones per tió, si sou més gent haureu d’afegir 3 euros més per persona al preu d’inscripció.

JA TENS UN TIÓ I VOLS TROBAR-LO AL BOSC


Moltes famílies ens han demanat de poder participar a la Festa i trobar el seu Tió al bosc. Per això hem reservat una part de les places per a aquestes famílies.

El preu de la inscripció és de 35 euros per família i us dona dret a l’esmorzar, la sortida al bosc i a participar a totes les activitats preparades per la Festa. Entenem les famílies en sentit ampli, perquè puguin participar-hi els avis o els tiets, per això la inscripció per família, inclou un màxim de 6 persones per tió, si sou més gent haureu d’afegir 3 euros més per persona al preu d’inscripció.

En aquesta modalitat és complica la logística de la sortida al bosc i per aquest motiu en limitem les places i ens cal la participació del pares en la seva preparació. A l’arribada de les famílies o bé el pare o la mare haurà d’estar a disposició dels membres de l’organització. Us acompanyarem fins a la zona de tions que tingueu assignada i us ajudarem a buscar un bon lloc pels vostres tions. Busqueu elements que us ajudin a recordar el lloc, un tipus d’arbre, una branca, algun element del terreny. També us entregarem uns cartells on haureu de posar el nom del propietari i penjar-lo al coll del Tió, després tornarem al poble perquè pugueu esmorzar amb la resta de la família. Agrairem que porteu els vostres tions tapats o camuflats en una bossa, perquè els nens i la resta de famílies no els vegin, és imprescindible per mantenir la màgia durant la primera part de la Festa.

A l’hora de la sortida al bosc us tornarem a portar a la zona assignada amb totes les famílies i els nens i heu de trobar el vostre Tió. Per tant és important que recordeu el lloc.

Inscripció Festa del Tió 2019

Important : les zones de tions seran diferents per a les dues modalitats i per tant no es poden barrejar els Tions d’Argençola amb els tions que portin les famílies. Si veniu un grup de famílies i us heu inscrit en modalitats diferents, no podreu anar junts a l’hora de la sortida al bosc a buscar els tions.

La festa és organitzada per l’Associació de la Casa del Tió i la Casa del Bosc d'Argençola i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Argençola i la Diputació de Barcelona. Us convidem a assistir-hi i a descobrir l’encant dels seus boscos i tions i també a participar al Concurs Instagram.

Prepareu-vos per descobrir tions desconeguts fins ara!

Ja hem trobat el tió - Clariana
Ja hem trobat el tió
Autor: Bàrbara Balcells
Ja hem trobat el tió - Clariana
Ja hem trobat el tió
Autor: Bàrbara Balcells
 - Clariana

Autor: Bàrbara Balcells
Ja hem trobat el tió - Clariana
Ja hem trobat el tió
Autor: Martí Garrancho
presentació de la Festa, a càrrec de Mònica Torra - Clariana
presentació de la Festa, a càrrec de Mònica Torra
Autor: Bàrbara Balcells
l'encís dels tions - Clariana
l'encís dels tions
Autor: Bàrbara Balcells
Jordi Giralt animant la festa - Clariana
Jordi Giralt animant la festa
Autor: Martí Garrancho
Jordi Giralt animant la festa - Clariana
Jordi Giralt animant la festa
Autor: Bàrbara Balcells
El dinar - Clariana
El dinar
Autor: James McKinnellEtiquetes: associació casa del tió casa del bosc clariana argençola


Compartit per casadeltio.cat

Vídeos

Conte Un dia al bosc: el tió d'Argençola

Cançó del Tió de Nadal d'Argençola

Festa del Tió d'Argençola 2017

Ho vols compartir?