Casa del Tió diumenge, 5 de Desembre de 2021

10a Festa del Tió d’Argençola


Autor: casadeltio

Diumenge 5 de desembre a Clariana

cartell 10a Festa del Tió d’Argençola
cartell 10a Festa del Tió d’Argençola Foto: casadeltio

Argençola a la tardor, és temps de Tions. Amb l’arribada del fred torna la Festa del Tió d’Argençola que arriba a la desena edició. Desprès de la cancel·lació de la Festa l’any passat per causa de la Covid-19, aquest any la celebrarem el diumenge 5 de desembre a Clariana (Argençola).

El programa de la 10a Festa serà el següent:

  • A 2/4 de 10 del matí: Recepció dels participants
  • Seguidament una xocolatada per agafar forces per anar al bosc
  • A ¾ de 11 actuació de Mònica Torra, acompanyada de la música de Jordi Giralt del grup d’animació Can Cantem
  • Cap a ¼ de 12 sortirem del poble per acostar-nos als màgics boscos de Clariana on provarem de localitzar els tions. Ens hi donaran un cop de mà els “buscations”, els follets i tot un seguit de personatges que volten pel bosc.

Tornant del bosc:
  • A partir de 2/4 d’1 del migdia: cantarem i ballarem amb la música d’en Jordi Giralt de Can Cantem.
  • També hi trobareu jocs infantils amb el Tió com a protagonista.
  • La Festa s’acabarà cap a les 2 del migdia.


Hi haurà servei de bar i entrepans durant tot el matí. Aquest any no farem dinar, per acabar la Festa. A l’apartat de la web «On Menjar i on dormir» hi trobareu un seguit de llocs que us recomanem per dinar als voltants de Clariana.

Hi ha dues maneres de participar a la Festa, en tots dos casos cal inscripció prèvia i les places són limitades.

VOLS UN TIÓ D’ARGENÇOLA


Podràs viure l’aventura de trobar un Tió d’Argençola al bosc i endur-te’l cap a casa per passar el Nadal.

Els Tions d’Argençola viuen durant tot l’any als caus que tenen repartits pels boscos del terme municipal i s’acosten al poble els dies de la Festa per trobar-se amb els nens.

El preu de la inscripció és de 50 euros per família i us dona dret a l’esmorzar, la sortida al bosc, 1 Tió i a participar a totes les activitats preparades per la Festa. Entenem les famílies en sentit ampli, perquè puguin participar-hi els avis o els tiets, per això la inscripció per família, inclou un màxim de 6 persones per tió, si sou més gent haureu d’afegir 3 euros més per persona al preu d’inscripció.

JA TENS UN TIÓ I VOLS TROBAR-LO AL BOSC


Moltes famílies ens han demanat de poder participar a la Festa i trobar el seu Tió al bosc. Per això hem reservat una part de les places per a aquestes famílies.

El preu de la inscripció és de 35 euros per família i només acceptem 1 Tió per família i us dona dret a l’esmorzar, la sortida al bosc i a participar a totes les activitats preparades per la Festa. Entenem les famílies en sentit ampli, perquè puguin participar-hi els avis o els tiets, per això la inscripció per família, inclou un màxim de 6 persones per tió, si sou més gent haureu d’afegir 3 euros més per persona al preu d’inscripció..

En aquesta modalitat és complica la logística de la sortida al bosc i per aquest motiu en limitem les places i ens cal la participació del pares en la seva preparació. A l’arribada de les famílies o bé el pare o la mare haurà d’estar a disposició dels membres de l’organització. Us acompanyarem fins a la zona de tions que tingueu assignada i us ajudarem a buscar un bon lloc pels vostres tions. Busqueu elements que us ajudin a recordar el lloc, un tipus d’arbre, una branca, algun element del terreny. També us entregarem uns cartells on haureu de posar el nom del propietari i penjar-lo al coll del Tió, després tornarem al poble perquè pugueu esmorzar amb la resta de la família. Agrairem que porteu els vostres tions tapats o camuflats en una bossa, perquè els nens i la resta de famílies no els vegin, és imprescindible per mantenir la màgia durant la primera part de la Festa.

A l’hora de la sortida al bosc us tornarem a portar a la zona assignada amb totes les famílies i els nens i heu de trobar el vostre Tió. Per tant és important que recordeu el lloc.

Inscripció Festa del Tió 2021

Important : les zones de tions seran diferents per a les dues modalitats i per tant no es poden barrejar els Tions d’Argençola amb els tions que portin les famílies. Si veniu un grup de famílies i us heu inscrit en modalitats diferents, no podreu anar junts a l’hora de la sortida al bosc a buscar els tions. Els veïns del municipi d'Argençola tenen un 25% de descompte.
En cas de no assistència a la Festa només es retornarà l'import de la inscripció per causa de malaltia acreditada.

La festa és organitzada per l’Associació de la Casa del Tió d'Argençola i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Argençola i la Diputació de Barcelona. Us convidem a assistir-hi i a descobrir l’encant dels seus boscos i tions!.

 - Argençola

Autor: Manel Caparrós
Edició 2019 - Argençola
Edició 2019
Autor: Maria Descarrega
Edició 2019 - Argençola
Edició 2019
Autor: Manel Caparrós
jocs infantils - Clariana
jocs infantils
Autor: Bàrbara Balcells
Jordi Giralt animant la festa - Clariana
Jordi Giralt animant la festa
Autor: Martí Garrancho
la màgia del tió - Clariana
la màgia del tió
Autor: Martí Garrancho
Edició 2018 - Clariana
Edició 2018
Autor: James McKinnellEtiquetes: festa del tió casa del tió clariana argençola


Compartit per casadeltio.cat

Vídeos

Conte Un dia al bosc: el tió d'Argençola

Ho vols compartir?