Acte

Exposició de fotografies Projecte Argençola Memòria

diumenge, 9 de Agost de 2015 a les 13:00 a Sala d'actes de l'ajuntament , de Argençola



cartell Exposició de fotografies Projecte Argençola Memòria

Dins de les activitats de la Festa Major d’Argençola 2015, volem destacar un acte que té una importància especial perquè suposa la continuïtat del Projecte Argençola Memòria, que van engegar El Trill juntament amb l’Ajuntament.

Aquest projecte té per objectiu conservar i preservar la Memòria històrica del terme. La memòria històrica tal i com l’entenem és tot allò que ens ha fet ser el que som i que no hem de deixar perdre.
És la memòria del que vam viure i de com ho vam viure. Això ens ho van explicar la gent gran del poble en un seguit d’entrevistes i en vam poder veure un petit recull en el vídeo “De quan anàvem a peu” la passada Festa Major.

Aquest any us volem presentar la memòria gràfica d’aquestes vivències recollida en una petita exposició fotogràfica. Aquesta exposició és petita perquè és només una mostra del que pot arribar a ser. És un recull de la documentació gràfica que sobre el terme municipal hem pogut trobar als Arxius de Catalunya i també és una mostra de la generositat dels nostres veïns. Alguns d’ells han volgut cedir una còpia d’algunes de les fotografies que conformen la seva història familiar per digitalitzar-les i d’aquesta manera conservar-les per a les futures generacions. Aquestes fotografies són l’inici del que voldríem que fos l’arxiu fotogràfic del terme municipal.

Per dur a terme aquest projecte ens cal la vostra col•laboració. Si teniu fotografies antigues i voleu que en formin part, les podeu portar el mateix diumenge dia 9 d’agost i les digitalitzarem allà mateix. També omplirem una fitxa amb les dades bàsiques per poder fer-ne un arxiu i una catalogació més acurada.

En el mateix acte es farà entrega a les persones que van participar a les entrevistes del vídeo d’una còpia “De quan anàvem a peu” perquè la conservin i la puguin veure en qualsevol moment.

Si voleu col•laborar en el projecte, però no podeu assistir a l’acte o portar les fotografies el dia 9 d’agost, us podeu posar en contacte a través del correu electrònic associacioeltrill@gmail.com o bé trucant a l’Ajuntament 938092000 i deixar les vostres dades. Ens posarem en contacte amb vosaltres.




TARGETO-21X10CM-baixa.pdf

Insertada per: Argençola


Ho vols compartir?

dimarts, 19 de Març de 2024


Login

Actes de la setmana

agenda quinzenal