SEU ELECTRÒNICA
ÀLBUMS DE FOTOS
ENLLAÇOS
ACTES
Cultura
divendres 5 desembre 2014 Argençola

El tió d'Argençola visita les escoles

<< Tornar    Autor: Ajuntament d'Argençola enviar a un amic     
Una vintena d’escoles han acollit un taller sobre el tió de nadal promogut per l'Ajuntament d'Argençola
 

Escola Alta Segarra - Calaf Autor: Martí Garrancho


Escola Herois del Bruc - Piera
Escola Herois del Bruc - Piera
Autor: Martí Garrancho
Col·legi Mare de De?u del Carme - Santa Coloma de Queralt
Col·legi Mare de De?u del Carme - Santa Coloma de Queralt
Autor: Martí Garrancho

Vols veure més fotos?
Durant les dues darrers setmanes, més de 3000 alumnes d'una vintena d’escoles han participat en una activitat sobre el tió de nadal impulsada des de l’Ajuntament d’Argençola per donar a conèixer la 4a Festa del Tió d’Argençola que és farà a Clariana el proper diumenge 7 de desembre.

Els alumnes d’educació infantil i cicle inicial de primària han participat en aquesta activitat en la que se’ls ha explicat que cal preservar el bosc, mantenir les tradicions i l’especial importància que això té per un lloc com Argençola, un municipi rural i que té en el bosc un dels seus principals actius.

Entre d’altres, s'ha visitat escoles de Piera, La Torre de Claramunt, Sant Martí de Tous, Abrera, La Pobla de Claramunt, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Igualada, Cervera, Manresa, Carme, La Llacuna, Vilafranca del Penedès, Calaf, Santa Coloma de Queralt o Capellades.

L’objectiu d’aquesta activitat era explicar als nens la Festa del Tió de manera directa i que a través del món màgic dels tions, prenguin consciència de valors com l’empatia, el respecte per la natura o la responsabilitat entre d’altres, i a l’hora mantenir una tradició molt arrelada a casa nostra. Com a eina educativa, s’ha fet servir la representació del conte 'El Tió agraït' de Montserrat Caparrós, amb l’ajut dels seus personatges convertits en titelles.

L'activitat, duta a terme per l'il·lustrador Martí Garrancho, ha tingut una molt bona acollida 'il·lusió seria la paraula que millor definiria la acollida que hem tingut tant per part dels infants com dels docents'.


Vols compartir-ho?

    Del.icio.us! Google! Live! Yahoo!


amunt  Home  ·  © argencola.cat ·   Argençola - Anoia (Catalonia)
Telèfon: 93 809 20 00 ·  e-mail: argensola@diba.cat
Avís de cookies ·   Avís legal
Versió 2.0 desembre-2014
Realització: cdnet