Cultura divendres, 5 de Desembre de 2014

El tió d'Argençola visita les escoles


Autor: argençola

Una vintena d’escoles han acollit un taller sobre el tió de nadal promogut per l'Ajuntament d'Argençola

Escola Alta Segarra
Escola Alta Segarra Foto: Martí Garrancho

Durant les dues darrers setmanes, més de 3000 alumnes d'una vintena d’escoles han participat en una activitat sobre el tió de nadal impulsada des de l’Ajuntament d’Argençola per donar a conèixer la 4a Festa del Tió d’Argençola que és farà a Clariana el proper diumenge 7 de desembre.

Els alumnes d’educació infantil i cicle inicial de primària han participat en aquesta activitat en la que se’ls ha explicat que cal preservar el bosc, mantenir les tradicions i l’especial importància que això té per un lloc com Argençola, un municipi rural i que té en el bosc un dels seus principals actius.

Entre d’altres, s'ha visitat escoles de Piera, La Torre de Claramunt, Sant Martí de Tous, Abrera, La Pobla de Claramunt, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Igualada, Cervera, Manresa, Carme, La Llacuna, Vilafranca del Penedès, Calaf, Santa Coloma de Queralt o Capellades.

L’objectiu d’aquesta activitat era explicar als nens la Festa del Tió de manera directa i que a través del món màgic dels tions, prenguin consciència de valors com l’empatia, el respecte per la natura o la responsabilitat entre d’altres, i a l’hora mantenir una tradició molt arrelada a casa nostra. Com a eina educativa, s’ha fet servir la representació del conte 'El Tió agraït' de Montserrat Caparrós, amb l’ajut dels seus personatges convertits en titelles.

L'activitat, duta a terme per l'il·lustrador Martí Garrancho, ha tingut una molt bona acollida 'il·lusió seria la paraula que millor definiria la acollida que hem tingut tant per part dels infants com dels docents'.

Col·legi Mare de De?u del Carme - Santa Coloma de Queralt
Col·legi Mare de De?u del Carme
Autor: Martí Garrancho



Etiquetes: festa tió clariana argençola



Ho vols compartir?