Cultura dijous, 25 de Desembre de 2014

Calaf ja té a punt la 89a edició dels Pastorets de Folch i Torres


Autor: Pastorets de Calaf

La primera representació que es va celebrar a Calaf va ser l’any 1925

Els pastorets de Calaf es representen des de l’any 1925
Els pastorets de Calaf es representen des de l’any 1925 Foto: Els Pastorets de Calaf

Actors, tècnics i col•laboradors del Casal de Calaf ja ho tenen tot a punt per oferir una nova edició dels Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús de Josep M. Folch i Torres. Serà una edició molt especial, la 89a, ja que està documentat que la primera representació que es va celebrar a Calaf va ser l’any 1925. Entre les novetats d’enguany destaquen les millores que s’han fet en els decorats de diferents escenes, en especial, les noves calderes d’en Pere Botero. Aquest diumenge a la tarda tot l’equip ultimarà els darrers detalls de la representació en l’assaig general.

L’estrena serà, com cada any, el dia de Nadal a les 19.00 hores. Des d’aquesta setmana les entrades per aquesta sessió, i per a les quatre que es faran els diumenges de gener, ja es poden adquirir a través d’un nou portal telemàtic que facilita el procés de compra i que no carrega cap comissió per a la gestió. Només cal connectar-se a través de: entrades.pastoretsdecalaf.cat.

Els organitzadors d’aquesta nova temporada esperen poder captivar l’interès de més de 2.000 espectadors d’arreu de Catalunya que vulguin gaudir d’un gran espectacle. Es tracta d’una representació típica d’aquestes dates, però que Calaf ha convertit en un proposta cultural de qualitat que, alhora, sap conservar la innocència i la màgia de les festes nadalenques.

Un gran espectacle


Un centenar de persones, entre actors i actrius, músics, tramoies, tècnics i organitzadors, tant de Calaf com dels pobles dels voltants, participen en aquesta 89a edició dels Pastorets de Calaf. La direcció va a càrrec de Neus Quer que fa una proposta espectacular, atractiva i màgica que manté la solidesa, l’agilitat i la màxima qualitat dels darrers anys, tant des del punt de vista infantil, com des del punt de vista de l’adult més exigent. Hi ha un treball molt important en els decorats, el vestuari i la il•luminació, però sobretot, la directora manté una especial cura i potencia el treball dels actors.

Per aixecar amb condicions el teló el proper dia de Nadal no es pot deixar res a l’atzar. Per aquest motiu, el treball durant els darrers mesos ha estat intens i constant perquè tot estigui a punt. Els assajos van començar a principis de setembre. Els mesos d’octubre i novembre i, fins al moment, els caps de setmana han estat plens de convocatòries d’assajos que posaran el seu punt i final aquest cap de setmana amb l’assaig general.

Entrades, dates i horaris


Les entrades per a qualsevol de les cinc sessions dels Pastorets de Calaf ja estan a la venda i es poden adquirir a través del portal: entrades.pastoretsdecalaf.cat. Durant la compra cal facilitar el correu electrònic per poder rebre-hi les entrades. Això també permet que l’organització pugui avisar l’espectador de qualsevol fet remarcable.

Les entrades també es poden comprar a la Taquilla del Casal de Calaf el mateix dia de la representació, de 12.00 a 13.00 hores o bé una hora abans de l’espectacle. Els socis del Casal de Calaf, així com els subscriptors de La Vanguardia, Regió 7, el diari ARA i La Veu de l’Anoia tenen descomptes en el preu de l’entrada. També en tenen els socis de la Passió d’Esparreguera.

En total, s’han programat 5 sessions per a la present temporada:
Desembre 2014
• Dia 25 a les 19.00 hores
Gener 2015
• Dies 4, 11, 18 i 25 a les 17.30 hores

Lloc: Casal de Calaf
Carretera Llarga, 11
08281 Calaf

Un miler d?espectadors a les primeres representacions dels primers Pastorets solidaris amb l?Hospital Sant Joan de Déu - Calaf
Un miler d?espectadors a les primeres representacions dels primers Pastorets solidaris amb l?Hospital Sant Joan de Déu
Autor: Judit Martí
Escena - Calaf
Escena
Autor: Els Pastorets de CalafEtiquetes: espectacles tots publics nadal tradicions pastorets calaf


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?