Cultura dilluns, 21 de Desembre de 2015

El Tió d’Argençola torna a visitar les escoles de la comarca


Autor: Ajuntament d'Argençola

L’Ajuntament promou per segon any un taller sobre la figura del Tió

Escola Antoni Gaudí
Escola Antoni Gaudí Foto: Martí Garrancho

Des de finals de novembre s’ha dut a terme en diverses escoles de la comarca una activitat al voltant de la figura del Tió impulsada per l’Ajuntament d’Argençola. Amb aquesta activitat s’ha volgut donar a conèixer la Festa del Tió de Clariana, que aquest any ha celebrat la seva 5a edició, i l’especial vinculació que té el Tió amb Argençola.

L’objectiu d’aquesta activitat adreçada a alumnes d’educació infantil i de cicle inicial de primària, és fer-los arribar el món màgic dels tions i que a través de la seva descoberta prenguin consciència de valors com la tradició, el respecte per la natura o la responsabilitat que comporta cuidar un Tió.

Com a eina educativa s’ha fet servir el llibre “El Tió. Aprèn a cuidar-lo” de Ton Lloret i Martí Garrancho, publicat per Cossetània Edicions.

L’il•lustrador Martí Garrancho ha conduit l’activitat i ha donat vida davant dels nens al protagonista del Nadal a casa nostra, El Tió.

El Tió, aquest ésser màgic que viu als boscos, no podria trobar un lloc millor on instal•lar-se que a Argençola que té en el bosc un dels seus actius més destacats.

Escola Pompeu Fabra - Vilanova del Camí
Escola Pompeu Fabra
Autor: Martí Garrancho
Escola Marta Mata - Vilanova del Camí
Escola Marta Mata
Autor: Martí Garrancho


Etiquetes: tió argençola escoles



Ho vols compartir?