Cultura dimecres, 19 de Abril de 2017

Emissió del documental 'De quan anàvem a peu – Memòria i futur d’Argençola' al Canal 33


Autor: argençola

El divendres 28 d’abril, als voltants d’un quart d’onze de la nit

Vídeo 'De quan anàvem a peu - Memòria i futur d'Argençola'
Vídeo 'De quan anàvem a peu - Memòria i futur d'Argençola' Foto: argençola

El proper divendres 28 d’abril, als voltants d’un quart d’onze de la nit, al Canal 33, està prevista l’emissió del documental 'De quan anàvem a peu – Memòria i futur d’Argençola'. El documental forma part del Projecte Argençola Memòria, engegat fa uns anys per l’Ajuntament d’Argençola i El Trill, Associació cultural del terme.

El vídeo és la continuació de la feina que al voltant de la conservació de la memòria d’Argençola estant duent a terme conjuntament el consistori i El Trill. Una feina que ja s’ha traduït en un primer audiovisual que es va presentar fa dos anys, una exposició de fotografies cedides pels veïns i la recollida, selecció i catalogació de tot aquest material.

L’objectiu final és conservar per a la nostra generació i per a les que vindran després, la memòria dels nostres pares i avis, dels qui van viure a Argençola abans que nosaltres, de com eren i de com vivien. Les persones, les famílies i els pobles som allò que recordem i en gran mesura ens relacionem els uns amb els altres a partir d’aquests records i vivències comunes. Per això cada record és important.

Com a element innovador i de connexió amb les generacions més joves s’hi ha incorporat, en el paper d’entrevistadores, a tres noies del poble: Vitoria Ferrer van Ginkel, Xènia Solà Boladeras i Arlet Solà Boladeras.

En les entrevistes es recull el testimoni de diverses persones que viuen o han viscut al terme municipal. Argençola té un terme format per vuit nuclis de població: Argençola, Clariana, Carbasí, Contrast, Plans de Ferran, Porquerisses, Santa Maria del Camí i Rocamora i dos despoblats Albarells i La Goda i té una extensió de 47 km2. Un altre dels objectius del projecte és el de fomentar la creació de vincles entre els veïns dels diversos nuclis, implicant-los en projectes d’abast municipal.

El documental té guió i direcció de Ton Lleonart i Clara Vila, realització de Bernat Enrich i Dan Ortínez, producció de Mariona Miquel i grafisme de Bernat Enrich.

Vídeo 'De quan anàvem a peu - Memòria i futur d'Argençola' - Argençola
Vídeo 'De quan anàvem a peu - Memòria i futur d'Argençola'
Autor: argençola


Etiquetes: documental memòria històrica Argençola Carbasí Clariana Contrast Plans de Ferran Porquerisses i Albarells Rocamora



Vídeos

De quan anàvem a peu

Ho vols compartir?