Economia dimarts, 9 de Febrer de 2021

Nou pla trimestral d'ajuts directes per als col·lectius i sectors més afectats per la Covid-19


Autor: canal empresa

Les empreses i treballadors en ERTO els poden sol·licitar a partir de dilluns 15 de febrer i els autònoms, a partir del dia 19

Nou pla trimestral d'ajuts directes per als col·lectius i sectors més afectats per la Covid-19
Nou pla trimestral d'ajuts directes per als col·lectius i sectors més afectats per la Covid-19 Foto: Gencat

El DOGC publica avui les bases de la línia d’ajuts directes per a micro i petites empreses, i cooperatives amb treballadors en situació d’ERTO, dotada amb 208 milions d’euros, i les ordres d’obertura dels tràmits d’inscripció prèvia als registres per als ajuts a persones treballadores en ERTO i persones treballadores autònomes per import de 385 milions d’euros

Empreses amb treballadors en ERTO
La línia d'ajudes que gestiona el Departament d'Empresa es podrà demanar a partir de dilluns vinent, 15 de febrer, a les 12 h, i fins al dia 22, a les 12 h. Les ajudes van destinades a les empreses amb menys de 50 treballadors i facturació anual de fins a 10 milions d'euros, les microempreses -menys de 10 treballadors- que facturin fins a 2 milions anuals i les cooperatives catalanes amb menys de 50 treballadors o socis cooperatius que ingressin menys de 10 milions.

Treballadors en ERTO i autònoms
La línia d'ajuts pels treballadors en ERTO, dotada amb 105 milions i que s'obrirà el 15 de febrer a les 9 h fins al 25 de febrer a les 15 h, va dirigida a persones treballadores amb baixos ingressos en situació d'ERTO o amb treball fixe discontinu amb dret a la prestació extraordinària.

La Generalitat preveu que aquesta ajuda arribi a 175.000 persones, que rebran uns 600 euros de mitjana. Aquesta prestació serà compatible amb altres de la Generalitat i per beneficiar-se'n els interessats hauran de registrar-se.

D'altra banda, els autònoms podran demanar a partir del 19 de febrer a les 9 h fins al 26 de febrer a les 15 h un ajut que consistirà, com la vegada anterior, en una prestació directa de 2.000 euros. Aquesta línia està dotada de 280 milions d'euros.

Per a la inscripció prèvia, les persones interessades que compleixin els requisits han d’omplir el formulari disponible al portal corporatiu de tramitació Canal EmpresaFont: gencat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: ajuts microempreses treballadors autonònoms


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?