Acte

Jornada tècnica 'Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors'

dissabte 13 juny de 2015 a les 09:00 h a Argençola



Jornada tècnica Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors

Jornada amb l’objectiu de donar a conèixer i recuperar l’ús d’espècies vegetals silvestres del nostre entorn que poder ser incorporades a la gastronomia. Es vol redescobrir la botànica d’espècies autòctones aplicades a l’alimentació, moltes de les quals s’utilitzaven antigament i que ara estan en desús.

Cal saber quina part s’empra, com collir-les i quina quantitat, quan es recol·lecten i quants dies en podrem gaudir, on trobar-les i de quin lloc s’han de collir, quins poden ser els seus usos culinaris, si cal coure-les o es mengen fresques, com conservar-les, i sobre tot, saber- les identificar correctament per evitar equivocacions que suposarien un risc per la salut o degut a no recollir plantes de qualitat. El nostre entorn gaudeix d’una riquesa vegetal increïble, i sense gaires complicacions podem afegir personalitat a un plat i omplir-lo de sentit.



argencola_botanica_130615_1002.pdf

Insertada per: Argençola


Ho vols compartir?

divendres 22 octubre 2021


Login

Actes de la setmana

divendres 22 octubre 2021
Igualada
Projecció documental 'Dones pastores al Penedès'
dissabte 23 octubre 2021
Santa Coloma de Queralt
Visita teatralitzada 'Santa Coloma anys 1300'
diumenge 24 octubre 2021
Santa Margarida de Montbui
1a Mostra de Productors del Parc Agrari de la Conca d'Òdena
diumenge 24 octubre 2021
Argençola
Concert Cercle de Cants
agenda quinzenal