Acte

Jornada tècnica 'Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors'

dissabte 13 juny de 2015 a les 09:00 h a Argençola



Jornada tècnica Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors

Jornada amb l’objectiu de donar a conèixer i recuperar l’ús d’espècies vegetals silvestres del nostre entorn que poder ser incorporades a la gastronomia. Es vol redescobrir la botànica d’espècies autòctones aplicades a l’alimentació, moltes de les quals s’utilitzaven antigament i que ara estan en desús.

Cal saber quina part s’empra, com collir-les i quina quantitat, quan es recol·lecten i quants dies en podrem gaudir, on trobar-les i de quin lloc s’han de collir, quins poden ser els seus usos culinaris, si cal coure-les o es mengen fresques, com conservar-les, i sobre tot, saber- les identificar correctament per evitar equivocacions que suposarien un risc per la salut o degut a no recollir plantes de qualitat. El nostre entorn gaudeix d’una riquesa vegetal increïble, i sense gaires complicacions podem afegir personalitat a un plat i omplir-lo de sentit.



argencola_botanica_130615_1002.pdf

Lectures: 230 Darrera: 09.05.2022
Insertada per: Argençola


Ho vols compartir?

dimecres 25 maig 2022


Login

Actes de la setmana

fins diumenge 5 juny 2022
Santa Coloma de Queralt
Exposició 'Tocant el cel amb una corda'
divendres 27 maig 2022
Santa Coloma de Queralt
Festival Maig 2022
dissabte 28 maig 2022
Santa Coloma de Queralt
2a Fira d'Artesania, Comerç i Entitats
dissabte 28 maig 2022
Cervera
4a Ponent Fest
dissabte 28 maig 2022
Porquerisses (Argençola)
Concert de Carla Motis & Belén Bandera
agenda quinzenal