Acte

5a Matinal d'intercanvi de llavors d'Argençola

diumenge, 6 de Març de 2016 a les 08:30 a Argençola



Programa 5a Matinal d'intercanvi de llavors d'Argençola

El diumenge 6 de març de 2016 tindrà lloc a Argençola la 5a Matinal d'intercanvi de llavors de la Catalunya interior. L'acte és organitzat per l'associació El Trill i compta amb la col·laboració de l'ajuntament d'Argençola

Aquesta matinal pretén ser un espai d’intercanvi de llavors i de coneixements, de manera informal, per tal que, al donar-ne difusió, aconseguim que alguna d’aquestes llavors que fa poc temps van quedar tancades en un armari, surtin, es plantin i, per tant, es recuperi el seu cultiu.

Programa



A les 8,30 h Caminada
El Trill Associació Cultural del Terme d’Argençola organitza una sèrie de caminades sota el nom de “Matinals del Trill 2016″.
Ruta: La volta Argençola.
Recollida de fotos d’Argençola per Instagram #voltaargençola
Distància: 7 km (Sortida familiar, apte per a tothom)
Durada: 1,50 h

A les 10 h Esmorzar i recepció dels assistents.
Com és tradicional la matinal comença amb un bon esmorzar.

De 10 a 14 h Mercat ecològic i espai de trobada d’intercanvi de llavors per afavorir la recuperació i difusió de les llavors locals o tradicionals.

A 2/4 de 12 h Xerrada: Preparats vegetals i sobirania agrícola
Introducció al maneig de la salut dels conreus amb plantes del nostre entorn, a càrrec de Jordi Puigdefàbregas
El maneig dels preparats vegetals per a la salut de l’hort i l’estudi de les relacions alelopatiques entre les plantes ens és propi i molt més antic del que sembla a primer cop d’ull. Hi ha diversos fets en la nostra història que els han estroncat la evolució: la inquisició, la expulsió dels moriscos i les guerres mundials, que van ser determinants per a l’aparició de l’agroquímica. La cultura dels preparats vegetals –basada en el binomi experiència/ intuïció i que s’havia transmès sobretot en l’àmbit femení- va quedar progressivament oblidada. Avui, en plè col·lapse ambiental i pràcticament orfes d’estudis que ens sustentin científicament, els reivindiquem i procurem donar-los fonament.
En acabar col·loqui entre tos els assistents.

A les 14 h Dinar: Paella de verdures, amanides i postres (10 euros per persona, cal inscripció prèvia Màxim 50 Persones).

Participació al mercat


Si desitgeu participar en la matinal com a productor o artesà, us oferim un espai 3×3 m de forma gratuïta amb un màxim 12 parades.
L’expositor ha de portar el material necessari(taula, cadires, tendal, etc).

Recordeu que al ser exterior està molt condicionat a la meteorologia i al tipus de producte a exposar.

Per inscripcions podeu fer-ho per correu electrònic mitjançant aquesta butlleta d’inscripció


Insertada per: Argençola


Ho vols compartir?

dimarts, 19 de Març de 2024


Login

Actes de la setmana

agenda quinzenal