Acte

Som Terra de Safrà 2017

Del divendres 10 al diumenge 12 de Novembre de 2017 a Santa Coloma de Queralt



cartell III a Som Terra de Safrà

Del 10 al 12 de novembre se celebra a Santa Coloma de Queralt la tercera edició de Som Terra de Safrà. Davant dels esdeveniments dels últims dies al nostre país, s'ha cregut oportú anul·lar les activitats de la tarda del dissabte 11 de novembre. Algunes d'aquestes es realitzaran el diumenge al matí i d'altres quedaran anul·lades com són el taller infantil, la teatralització del lliurament del delme i el correfoc Safroc.

DIVENDRES 10 DE NOVEMBRE


18:30h: Degustació Experimentem amb el safrà,
a càrrec de Cal Pastoro – C/ Progrés, 21.

20:00h: Presentació del llibre El safrà. Secrets d’una espècia valuosa,
editat per Obrador Edèndum i Fundació Quer Alt
– Sala Merlets del Castell. En acabar, tast i cantada.

DISSABTE 11 DE NOVEMBRE


9:00h: Collida de flors de safrà,
a càrrec de Safrà Colomí – Castell dels Comtes.
(L’activitat es realitzarà sempre que hi hagi safrà).

10:00h a 14:30h: Mercat d’exposició i venda de productes artesans gastronòmics de la Conca de Barberà i Baixa Segarra
– Plaça de l’Església.

10:00h a 14:00h: Visita de la Grossa de Cap d’Any
que repartirà sort i il·lusió a tot el poble.

11:00h: Visita guiada Descobrim el call – Castell dels Comtes.

11:00h: Taller infantil d’art urbà,
amb l’ Esplai Cal Nialet – Pati del Castell.

11:30h: Presentació de la tercera edició de Som terra de safrà i xerrada Els jueus de Santa Coloma de Queralt,
a càrrec de Maria Josep Estanyol, professora agregada de Semítica de la UB – Sala Merlets del Castell.

11:30h a 13:15h: Obertura i visita guiada de l’antiga botiga de Cal Jaume Punto
- C/ Major 17.(Preu 2E, reserva a l’Oficina de Turisme*).

12:00h: Teatre infantil Gresca Fresca ,
una taverna de barri amb un menú esbojarrat de jocs, danses i cançons amb la Companyia de Parranda – Plaça de l’Església.

12:30h: Cuina en directe: Combinacions de plats amb safrà
pel cuiner PEP NOGUÉ col·laborador del Suplement de Catalunya Ràdio – Sala Gran del Castell.

13:30 h: Maridatge: tast del plat cuinat amb vins DO Conca de Barberà i cervesa Segarreta.

Durant tot el matí:
Escenificació d’unes taules de safrà medievals
Plaça de l’Església, amb QuerActiu i alumnes de 4rt d’ESO.

Ruta de productes ensafranats pel mercat, botigues i comerços colomins:
Cal Marc, Cansaladeria Monter, Cal Mensa, Peixateria Mònica, Maria Soler, Formatges Sant Gil d’Albió i Cal Pastoro.
Entra i tasta el seu producte elaborat amb safrà!

RESTAURANTS i BARS OFERIRAN CUINA DE SAFRÀ I TAPES ENSAFRANADES.
Els trobareu distingits amb una pancarta de la festa.

DIUMENGE 12 DE NOVEMBRE


(aquests actes eren previstos pel dissabte a la tarda)

Cuina en directe: Nyoquis de safrà amb gambes i bolets
per BET FLORENSA autora del blog Tasta Rutes.

Cuina en directe: Vieires amb crema de safrà,
pels cuiners ANNA PASCUAL I JOSEP LAHUERTA del Restaurant Molí del Mallol de Montblanc.

Obertura i visita guiada de l’antiga botiga de Cal Jaume Punto
C/ Major 17.(Preu 2E, reserva a l’Oficina de Turisme*).

Cuina en directe: Postres amb safrà,
per la cuinera ELISABET POLLINA del Restaurant Hostal del Rector de Vallfogona de Riucorb.

Entrega de premis del 1r Concurs de licor de safrà i de ratafia i tast de licors.

Cuina en directe amb MARIONA QUADRADA,
cuinera i autora del blog La cuina de casa.



Insertada per: Somsegarra

Web


Ho vols compartir?

dissabte, 20 de Abril de 2024


Login

Actes de la setmana

agenda quinzenal