Fires i Festes dijous, 19 de Febrer de 2015

Montmaneu celebra la popular festa de la caldera


Autor: somsegarra

El Calderer d'honor d'enguany va correspondre a l’actor Cesc Casanovas de Polònia

Festa de la Caldera, el pregó
Festa de la Caldera, el pregó Foto: Ramon Sunyer

El passat diumenge de Carnestoltes es va celebrar a Montmaneru la popular festa de la caldera que va congregar un nombrós públic. Els actes van començar amb l’Esmorzar de  Carnestoltes, servit pel Cafè del Poble, i l’encesa del foc de les calderes i elaboració en directe de l'escudella a càrrec del mestre calderer Sr. Josep Parera i dels calderers de Montmaneu. Simultàniament s’obrí el Mercat de Pagès i la mostra d'artesania i oficis de Montmaneu.

Els més petits van gaudir amb el Mag Fèlix i el seu espectacle Abrakadabra i també de les passejades amb ruquets. Al migdia es va realitzar el nomenament del Calderer d'honor de Montmaneu, que enguany va correspondre a l’actor Cesc Casanovas, que escenifica a populars personatges del Polònia (Ferran Adrià, Pilar Rahola o els polítics Oriol Junqueras, Mas-Collell, Joaquim Nadal o David Fernández). Finalment es va repartir l’escudella entre tots assistents.


Compartir àpat per Carnestoltes a Montmaneu és una tradició que es remunta a temps antics, al igual que altres poblacions catalanes (Ranxo de Ponts)

Plaça - Montmaneu
Plaça
Autor: Ramon Sunyer
Passejades en ruquet pels més petits - Montmaneu
Passejades en ruquet pels més petits
Autor: Ramon Sunyer


Etiquetes: festa caldera montmaneu


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?