Fires i Festes dissabte, 13 de Juny de 2015

Jornada tècnica 'Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors'


Autor: argençola
Jornada tècnica Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors
Jornada tècnica Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors Foto: El Trill

Jornada amb l’objectiu de donar a conèixer i recuperar l’ús d’espècies vegetals silvestres del nostre entorn que poder ser incorporades a la gastronomia. Es vol redescobrir la botànica d’espècies autòctones aplicades a l’alimentació, moltes de les quals s’utilitzaven antigament i que ara estan en desús.

Cal saber quina part s’empra, com collir-les i quina quantitat, quan es recol·lecten i quants dies en podrem gaudir, on trobar-les i de quin lloc s’han de collir, quins poden ser els seus usos culinaris, si cal coure-les o es mengen fresques, com conservar-les, i sobre tot, saber- les identificar correctament per evitar equivocacions que suposarien un risc per la salut o degut a no recollir plantes de qualitat. El nostre entorn gaudeix d’una riquesa vegetal increïble, i sense gaires complicacions podem afegir personalitat a un plat i omplir-lo de sentit.


argencola_botanica_130615_1002.pdf



Etiquetes: jornada tècnica botànica cuina argençola



Ho vols compartir?