Fires i Festes divendres, 4 de Setembre de 2015

Festa Major de Calaf 2015


Autor: Aj Calaf
cartell Festa Major de Calaf 2015
cartell Festa Major de Calaf 2015 Foto: Aj Calaf

la Festa Major de Calaf, que se celebrarà del 4 al 7 de setembre. La programació presenta enguany moltes novetats, com també una altíssima implicació de les entitats del municipi, que contribuiran a fer de la Festa Major un esdeveniment popular i realment participatiu.

Els primers canvis ja es faran evidents el divendres 4 de setembre, perquè després del tradicional sopar i del pregó, la plaça Gran acollirà la primera edició del Gran Disbarat de Calaf, organitzat per La Polseguera. Un espectacle musical i amb un clar toc humorístic, en el qual els protagonistes seran els membres de diverses associacions calafines.

Festa Major infantil



Una altra de les novetats és la clara aposta pel públic familiar i infantil: amb la col·laboració de l'associació Xarxa Calaf, Geganters de Calaf i La Polseguera, des de l'Ajuntament s'ha previst una programació ben variada i pensada per als més menuts. Dissabte 5 de setembre al matí hi haurà una mostra de les diverses figures festives de la vila i tallers geganters, així com l'espectacle “Rats” d'animació del mercat. A la tarda, dues propostes de qualitat assegurada: l'espectacle “Glof” de la cia. Jam, i l'espectacle “La volta al món”, amb la cia Encara Farem Salat. Serà el diumenge 6 de setembre quan els nens i nenes de 0 a 12 anys viuran el “seu” propi dia de Festa Major, i és que la plaça de Barcelona'92 es convertirà durant tot el dia en la “Plaça dels Jocs”: hi haurà cotxes caminadors, jocs gegants, espais d'experimentació i joc lliure, joguines educatives i de fusta i, fins i tot, un taller de circ. Per si no fos prou, els més atrevits podran participar diumenge a la tarda de la Kursa de Lokus infantil.

Les nits de la Festa Major aposten clarament per la qualitat musical amb els Astrio, Muyayo Rif, i el productor de música electrònica Marc Marzenit (dissabte 5 de setembre); i amb Xeic! i Séptimo A (diumenge 6 de setembre). Serà diumenge, a més, quan l'associació La Polseguera estrenarà el nou correbars de la Festa Major, l'Engardelada de Calaf.

Recuperant tradicions



Durant aquests dies també hi haurà espai per a les tradicions i el folklore. A més de la tradicional ballada de sardanes de diumenge al migdia, enguany es ballarà per primera vegada després de molts anys la Metradansa de Calaf (diumenge 6 de setembre, a les 12.30 h a la plaça Gran), així com altres danses populars.

La darrera de les novetats més destacables serà el piroespectacle “Càsting infernal” del dilluns a la nit, una proposta amb segell calafí organitzat pels Diables de l'Alta Segarra, i que compta amb la col·laboració dels Pastorets de Calaf, els Pastorets Infantils, els Carranquers de Cervera i el grup 7 de foc de Sant Guim de Freixenet. Un espectacle que promet d'allò més, combinant el foc i la pólvora, el teatre i l'encant del nucli antic de Calaf.

El teatre, les activitats esportives, els balls, la Kursa de Lokus, les conferències i les exposicions completaran el programa d'aquest any.


fm_calaf_2015_programa_desplegable.pdf



Etiquetes: festa caldera calaf


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?