Fires i Festes divendres, 1 de Novembre de 2019

Som Terra de Safrà 2019


Autor: somsegarra
cartell Som Terra de Safrà 2019
cartell Som Terra de Safrà 2019 Foto: som terra de safrà

Els dies 1 i 2 de novembre se celebra a Santa Coloma de Queralt la cinquena edició de Som Terra de Safrà. Entre les novetats d'enguany hi haurà demostracions de cuina de plats vegetarians amb safrà, l'esmorzar de safraner i un dinar de paella ensafranada.

Divendres 1 de novembre


19.00 h, Sala Gran del Castell
Presentació de la V edició de Som terra de safrà i de l’Associació SOM TERRA DE SAFRÀ.

ILTUR – Dansa a càrrec de Cristina Martí.

Inauguració de l’exposició 5 anys de Som terra de safrà – Sala dels Arcs del Castell.

En acabar, tast de productes colomins ensafranats.

Dissabte 2 de novembre


9.00 h, Punt de sortida: Castell dels Comtes
Visita a un camp de safrà i collida de flors, a càrrec de Safrà Colomí (L’activitat es realitzarà sempre que hi hagi safrà).

9.30 h a 11.30 h,Plaça de l’ Església
Esmorzar de safraner: arengades amb escabetx de safrà, embotits i formatge, pa amb tomàquet i amanida – Preu: 3€.

9.00 h a 14.30 h,Plaça de l’ Església
Mercat de productes de proximitat: Safrà i més.

10.00 h a 14.00 h,Sala dels Arcs del Castell
Exposició 5 anys de Som terra de safrà.

11.00 h, Visita guiada Descobrim el call – Punt de sortida: Castell dels Comtes.

11.00 h, Sala Fusteria del Castell
Taller infantil d’art urbà Decorem el call (Els infants menors de 6 anys han d’anar acompanyats d’un adult).

11.15 h, Sala Merlets del Castell
Presentació del llibre Catalunya efímera, d’ Assum Guardiola.

11.30 h a 13.15 h, Portes obertes a l’antiga botiga de Cal Jaume Punto – C. Major, 17.

11.30 h, Plaça de l’ Església
Teatralització Taula de safrà del mercat de Santa Coloma.

12.00 h, Sala Gran del Castell
Conferència Principis de la cuina vegetariana, en acabar, demostració i tast d’un plat vegetarià amb safrà, a càrrec de la naturòpata Sandra Galvé.

13.30 h, Plaça de l’ Església
Teatralització Taula de safrà del mercat de Santa Coloma.

13.45 h,Plaça de l’ Església
Sorteig de la panera de productes locals.

14.00 h, Pati del Castell
Dinar popular Paella amb safrà colomí – Preu: 7€ – . (Venda de tiquets a l’Ajuntament).

16.00 h a 18.00 h, Portes obertes a l’antiga botiga de Cal Jaume Punto – C. Major, 17.

17.00 h a 20.00 h, Sala dels Arcs del Castell
Exposició 5 anys de Som terra de safrà.

17.00 h a 18.00 h, Sala dels Arcs del Castell
Esbrinat de safrà.

17.00 h, Pati del Castell
Espectacle infantil Bon profit de contes, a càrrec de Raig de Sol de Contes.

18.00 h, Entrada del Castell
Teatralització Lliurament del delme del safrà al segle XVII.

18.30 h, Demostració de cuina a càrrec de Montserrat Llorach, cuinera colomina.

19.30 h, Taller i demostració d’elaboració d’un coc salat i coca de forner amb farines de la Baixa Segarra i safrà, a càrrec del forner Enric Badia del forn Elies de Barcelona, jove membre de la Selecció Nacional de Flequers. (Si vols participar activament al taller, porta’t el davantal).

20.30 h, Escales del Castell
La cançó de la pesta, de la cantata La dansa de Santa Coloma de Jordi Mas i Pol Pastor.



Etiquetes: safrà baixa segarra segarra


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?