Fires i Festes dissabte, 22 de Febrer de 2020

Festa de la Caldera 2020


Autor: somsegarra
cartell Festa de la Caldera 2020
cartell Festa de la Caldera 2020 Foto: Aj. Montmaneu

Els dies 22 i 23 de febrer Montmaneu celebra una nova edició de la popular Festa de la Caldera. Una festa que s’organitza des de temps immemorials, malgrat sembla estar documentada des del segle XIV.. El repartiment de la caldera , una mena d’escudella, tradicionalment es realitzava el dimarts de carnaval, malgrat en l’actualitat té lloc el diumenge de Carnestoltes.

Dissabte 22 de febrer

A les 6 de la tarda, Cercavila pels carrers i animació infantil amb el grup 3/4 de 15. Per acabar xocolata amb melindros per a tots els assistents.

Diumenge 23 de febrer



En el decurs de tot el matí, encesa del foc de les calderes i elaboració en directe de l'escudella a càrrec el mestre calderer Sr. Josep Parera i dels calderers de Montmaneu, mercat de pagès i Carrusel, cavallets infantils.

A partir de les 9 del matí, esmorzar de pagès, les viandes de l'hostal: botifarra blanca, botifarra negra, cansalada, ou ferrat, pa amb tomàquet, vi i aigua. Preu: 5€

A les 11 del matí i a l'1:15 del migdia, Flash Mob d'Opera, diversos cantants interpretaran àries populars.

A les 12 del migdia, Actuació dels Moixiganguers d'Igualada aixecaran pilars, torres i castells.

A les 12 del migdia, Missa Solemne a l'església de Santa Maria. A la sortida es beneiran les calderes.

A l'1:30 del migdia, nomenament del calderer d'Honor: Manuel Fuentes.

A les 2 del migdia, repartiment gratuït de l'escudella. Es recomana portar estris per recollir l'escudella. Per qui es vulgui quedar a dinar hi haurà un Menú especial de Caldera al cafè del poble

A les 6:30 de la tarda, Actuació 'Faixedas i punt. Un monòleg interactiu' a càrrec de l'humorista Fel Faixedas, que havia estat integrant del Teatre de Guerrilla. Preu 15€.



Etiquetes: caldera montmaneu


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?