SEU ELECTRÒNICA
ÀLBUMS DE FOTOS
ENLLAÇOS
ACTES
Govern municipal
divendres 6 març 2015 Argençola

Pla de gestió forestal del municipi d'Argençola

<< Tornar    Autor: Ajuntament d'Argençola enviar a un amic     
El Pla preveu realitzar actuacions silvícoles en 1.683,20 ha durant els propers 15 anys
 
Els boscos ocupen el 80% del territori argençolenc - Clariana
Els boscos ocupen el 80% del territori argençolenc - Clariana
Autor: Ramon Sunyer
Pla de gestió forestal del municipi d'Argençola  actuacions - Argençola
Pla de gestió forestal del municipi d'Argençola actuacions - Argençola
Autor: Centre Tecnològic Forestal
Pla de gestió forestal del municipi d'Argençola blocs de planificació - Argençola
Pla de gestió forestal del municipi d'Argençola blocs de planificació - Argençola
Autor: Centre Tecnològic Forestal
El Pla de Gestió Forestal és de tipus integral, abasta la totalitat dels terrenys forestals del terme municipal d’Argençola (Anoia), i persegueix la millora global de la coberta forestal, amb múltiples objectius: reduir el risc de grans incendis forestals, millorar la producció de fusta i, en general, el conjunt de funcions del bosc (paisatge, caça, bolets, etc.), tot incrementant les capacitats d’adaptació al canvi climàtic i potenciant l’aprofitament sostenible de recursos forestals.

Per aconseguir els objectius, el Pla preveu, durant els propers 15 anys, realitzar actuacions silvícoles en 1.683,20 ha. Les actuacions han estat definides rodal a rodal en funció dels objectius globals de gestió i els objectius específics per a cada rodal, així com de l’estat actual dels boscos.

Les actuacions silvícoles a realitzar s’agrupen en Blocs d’Execució Conjunta: s’actua al mateix temps sobre un grup de rodals que conformen una superfície important, de forma que es redueixen els costos fixes i es fa més atractiu el lot de treballs a les empreses d’execució. En terrenys de propietat molt fragmentada, això facilita l’execució dels treballs i en millora la rendibilitat. Cada Bloc inclou també les actuacions sobre les infraestructures i altres actuacions forestals que es consideren necessàries per desenvolupar les actuacions planificades i aconseguir els objectius generals.

Les actuacions planificades estimen mobilitzar 30.369 m3 de fusta, gran part dels quals podran ser destinats a usos energètics. La taxa d’aprofitament, de 0,79 m3/ha·any significa un 32,5% de la taxa de creixement potencial estimat per als boscos del municipi, que és de 2,44 m3/ha·any. Un total de 1.265,98 ha no tenen actuació silvícola planificada, i l’extracció de fusta amb ús comercial es concentra en 905,65 ha, de manera que els aprofitaments comercials planificats presenten una mitjana de 31,06 m3/ha.

El cost total de realització de les actuacions planificades és de 1.757.526 € i es preveu un ingrés per la venda de fusta de 1.125.560 €, de manera que el Pla de Gestió Forestal del municipi d’Argençola planifica la inversió de 631.966 €, amb un ràtio de 372 €/ha.

El projecte redactat el desembre de 2013 és obra de Mario Beltrán, Pau Vericat i Míriam Piqué de l’Àrea de Gestió Forestal Sostenible del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. L'Associació de Propietaris Forestals d'Argençola és l'entitat encarregada de la gestió.
Adjunts: PDF Document Pla Gestio Forestal Argencola


Vols compartir-ho?

    Del.icio.us! Google! Live! Yahoo!


amunt  Home  ·  © argencola.cat ·   Argençola - Anoia (Catalonia) ·  Avís de cookies ·   Avís legal
    Facebook ·  Twitter ·  Google ·  Realització: cdnet
Versió final 2.0 desembre-2014
pàgina executada en 0.046s