Govern municipal dimarts, 21 de Juny de 2016

Conveni entre l'Ajuntament d’Argençola i l'Escola d’Enginyeria d’Igualada-UPC


Autor: argençola

Proporcionarà a la Universitat la matèria primera necessària per a la recerca sobre l’optimització de l'adobat natural de pells

Els boscos ocupen dues terceres parts del terme d'Argençola
Els boscos ocupen dues terceres parts del terme d'Argençola Foto: Ramon Sunyer

L’Ajuntament d’Argençola i l'Escola d’Enginyeria d’Igualada-UPC (antiga escola de Teneria), han signat un conveni de col·laboració en virtut del qual l’Ajuntament i subsidiàriament l’Associació de Propietaris Forestals d’Argençola, proporciona a la Universitat la matèria primera necessària per a la recerca que actualment s’està duent a terme sobre l’optimització de determinats productes forestals per a l'adobat natural de pells.

L’Ajuntament d’Argençola, únic a Catalunya que disposa d’un Pla Tècnic de Gestió Forestal d’àmbit municipal, està impulsant diverses actuacions d’aprofitament no fustaner del bosc. L’escorça, el cimall, etc., són productes amb poc rendiment econòmic en origen però que la indústria adobera vol recuperar.

Paral·lelament, aquest conveni és un exemple més de les possibilitats d’interacció d’un Micropoble com Argençola amb instàncies educatives i econòmiques. Una perspectiva renovada de la nova ruralitat.



Etiquetes: convenis ajuntament argençola escola d’enginyeria d’igualada upc



Ho vols compartir?