Municipi
dimecres 26 novembre 2014 Argençola

Terme municipal

<< Tornar    Autor: Ajuntament d'Argençola enviar a un amic     
El municipi d'Argençola està format per 8 nuclis de població
 
Els boscos predominen - Clariana
Els boscos predominen - Clariana
Autor: Ramon Sunyer
El terme municipal d’Argençola (Anoia) amb una extensió de 47,10 km², ocupa el quart lloc comarcal en extensió. El conformen vuit nuclis de població Argençola, Clariana, Carbasí, Contrast, Plans de Ferran, Porquerisses, Santa Maria del Camí i Rocamora i dos despoblats Albarells i La Goda. És situat al seu extrem de ponent, al límit amb la Segarra i amb la Conca de Barberà. Limita amb Santa Coloma de Queralt (a la Conca de Barberà), al SW, a l’W amb Talavera (de la Segarra), on hi ha el límit de les tres comarques i de les tres províncies de Tarragona, Lleida, i Barcelona, i amb els termes de Montmaneu (NW), Sant Guim de Freixenet (Segarra), Veciana (N), Jorba (E) i Sant Martí de Tous (SE).

El terreny és muntanyós i forma dues amples valls, drenades per la riera de Clariana, que neix entre Aguiló o Santa Fe (Conca de Barberà), aquesta riera entra al terme pel caseriu de les Roques, travessa el terme fins arribar a Clariana, fins desembocar al riu Anoia, una mica més enllà de Jorba. Per la segona vall, travessa el Torrent del Molí de les Vinyes que desguassa a l’Anoia dins del terme d’Argençola. En una altra vessant hi ha la fondalada de la riera de la Goda, afluent de la riera de Tous. L’altimetria del municipi varia bastant, passant dels 700 metres d’alçada a les parts altes de les valls, a uns 450 a les parts fondes.

La densitat de població és bastant baixa, solament 5,2 habitants per quilòmetre quadrat, molt per sota de la mitjana comarcal.
Adjunts: PDF mapa terme mnunicipal Argencola


Vols compartir-ho?

    Del.icio.us! Google! Live! Yahoo!


amunt  Home  ·  © argencola.cat ·   Argençola - Anoia (Catalonia)
Telèfon: 93 809 20 00 ·  e-mail: argensola@diba.cat
Avís de cookies ·   Avís legal
Versió 2.0 desembre-2014
Realització: cdnet