Acte

35a. Caminada Popular de Torà

diumenge, 24 de Abril de 2016 a les 09:00 a Torà



cartell 35a. Caminada Popular de Torà

DATA: 24 d'Abril de 2016
Sortida a les 9h de les Piscines de Torà
Ruta llarga 20km – Ruta curta 10km
En la nostra tasca de donar a conèixer Torà, els seus racons i el seu entorn, sovint desconeguts pels propis toranesos i toraneses, volem seguir la línea encetada d’oferir les múltiples variants i accessos al GR-170, el Gran Recorregut de la Vall del Llobregós. Aquest sender està senyalitzat amb la inconfusible marca blanca i vermella i transcorre per llocs d’interès paisatgístic, cultural, històric, etcètera durant 66 km i té quatre variants que permeten gaudir-lo en diferents etapes.

Enguany transcorrerem en part per una de les variants i pel propi GR, a partir de la meitat del recorregut, ja que l’arrencada la farem per la banda de Cellers, fins a pujar a Sant Donat.

L’Ermita de Sant Donat, l’Església de Santa Maria de Claret, l’Ermita de Sant Pere de Figuerola i l’Església de Sant Miquel de Fontanet constitueixen l’eix vertebrador d’aquesta ruta on les vistes de Torà no ens deixaran indiferents. Petits llogarrets de culte que en alguns casos han quedat en desús però ajuden a conformar un paisatge caracteritzat per pedres, marges i margets pacientment construïts i sorprenents corriols d’aigua en algunes fondalades. Testimonis d’una època sense gaires luxes però amb abundància de temps, tot just el contrari dels nostres dies.

Us hi esperem!

Associació pel Patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT)


Insertada per: AjTora

Email Web 646680423 - 617867934


Ho vols compartir?

dissabte, 20 de Abril de 2024


Login

Actes de la setmana

agenda quinzenal