Acte

7a Matinal d’intercanvi de llavors de la Catalunya interior d’Argençola

diumenge, 4 de Març de 2018 a les 09:00 a Argençola



7a Matinal d’intercanvi de llavors de la Catalunya interior d’Argençola

El Trill, Associació cultural del terme d'Argençola organitza el diumenge 4 de març, la matinal d'intercanvi de llavors, que enguany compleix set anys, vol ser un espai on els amants, aficionats i professionals del món de l'agricultura intercanvien experiències i coneixements, a més de retornar al cicle de cultiu, llavors de varietats que tenen el perill de quedar en l'oblit. L'entorn del municipi d'Argençola, privilegiat, ens ha acompanyat en totes les edicions.

Les activitats de diumenge dia 4 de març començaran a les 9 del matí, amb una caminada popular 'Matinals del Trill 2018' a la Vall de Rocamora i al Torrent de les Vinyes. També comptarà amb una Jornada Tècnica PAT, 'Saviesa i experiències de les llavors tradicionals', a la Sala polivalent de l'Ajuntament d'Argençola.

Durant tot el matí s'habilitarà un espai de trobada on intercanviar llavors i un petit mercat de productes de proximitat, on podreu esmorzar i a les 2 del migdia participar en el dinar popular amb la degustació d'una paella de verdures.

Les llavors que any rere any són l'element aglutinador de la jornada prenen un punt més de protagonisme des de l'edició passada, on a part d'estar exposades per què cada un dels participants es pugui endur les que li puguin interessar mentre deixa les seves pròpies, es fa una tasca de caracterització d'aquestes llavors. L'objectiu d'aquest segon pas és que totes i cadascuna de les persones que participen en la matinal, en aportar els seus exemplars, ens informin de les particularitats d'aquests. Per la qual cosa, us demanarem que, abans d'entrar ens ompliu una fitxa amb informació sobre les llavors que aporteu vosaltres en l'intercanvi. Per fer aquesta tasca més efectiva, els voluntaris de l'associació el Trill junt amb alumnes del CFGM de Producció Ecològica de l'Institut d'horticultura i jardineria de Reus, estaran a la vostra disposició per resoldre els dubtes que podeu tenir.

Les llavors presenten un patrimoni genètic que l'home ha tardat milers d'anys en modelar. Des que les llavors comercials han entrat de ple en el món de l'agricultura, aquest patrimoni s'ha vist escapçat quasi en la seva totalitat. Aquesta matinal pretén posar el seu granet de sorra per què les llavors ancestrals que encara sobreviuen, ho continuïn fent.

En cas de mal temps la matinal es farà en espais coberts. Podeu trobar més informació a El Trill . Us hi esperem!

Matinals del Trill 2018 a la Vall de Rocamora i al Torrent de les Vinyes - Argençola
Matinals del Trill 2018 a la Vall de Rocamora i al Torrent de les Vinyes
Autor: El Trill
Jornada Tècnica PAT 'Saviesa i experiències de les llavors tradicionals' - Argençola
Jornada Tècnica PAT 'Saviesa i experiències de les llavors tradicionals'
Autor: El Trill



Insertada per: El Trill


Ho vols compartir?

dimarts, 19 de Març de 2024


Login

Actes de la setmana

agenda quinzenal