Acte

Xino-xano, Tríptic de la terra de Mercè Ibarz

diumenge, 21 de Maig de 2023 a les 10:00 a Argençolacartell Xino-xano, Tríptic de la terra de Mercè Ibarz

El proper diumenge 21 de maig continua el cicle de passejades llegides Xino-Xano, sortirem de la bàscula d’Argençola a les 10 del matí.

En aquesta sessió el protagonisme literari serà per a l’obra Tríptic de la Terra, de Mercè Ibarz.

Mercè Ibarz és una autora nascuda a Saidí, a la Franja, i a Tríptic de la Terra, Saidí li serveix d’observatori sobre els canvis de costums i com resisteix la gent.

El Tríptic és un retaule format per tres obres: La terra retirada (1993), La palmera de blat (1995) i Labor inacabada (2020). Les dues ales del retaule són dos textos, que podem considerar com a memòries o assaig periodístic, mentre la peça central La palmera de blat és una novel·la. Tot el tríptic està travessat per tres temes sobre els que l’autora, que es presenta com una “llauradora de les lletres”, escriu intentant comprendre el que passa, sense jutjar-ho. Els temes són l’agricultura i els canvis en la forma de treballar la terra; la ruralitat, la vida als pobles i la intimitat sotmesa a la comunitat; i sobre tot el paisatge viscut i escrit. Segons Ibarz “No fem el paisatge, el paisatge ens fa”.

Una oportunitat per conversar i reflexionar sobre el passat, el present i el futur del món rural i de la pagesia, tot trepitjant el paisatge d’Argençola.

La passejada estarà coordinada per Marta Berenguer, periodista, formada en els àmbits de la psicoanàlisi i la psicologia.

L’activitat és gratuïta i oberta a tothom i us podeu inscriure enviant un correu electrònic a: mberenguer@argencola.cat.

Xino-Xano és una passejada per l’entorn natural del terme d’Argençola, a ritme pausat, per descobrir i gaudir del paisatge amb uns altres ulls. Ens acompanyen llibres i lectures, per descobrir autors i mirades diferents, al voltant de la natura, l’ésser humà, la ruralitat i la vida.

El cicle està organitzat per l’Ajuntament d’Argençola, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Us hi esperem!!

Llibre Tríptic de la terra de Mercè Ibarz - Argençola
Llibre Tríptic de la terra de Mercè Ibarz
Autor: argençolaInsertada per: Argençola


Ho vols compartir?

divendres, 21 de Juny de 2024


Login

Actes de la setmana

agenda quinzenal