Societat dijous, 4 de Febrer de 2016

Reunió de l'Associació de Micropobles de Catalunya amb la Diputació de Barcelona


Autor: argençola

L'objecte de la reunió ha estat la presentació de l'Associació a la Diputació i la vindicació de les accions amb enfocament 'micro' en els projectes de l'administració

Reunió de l'Associació de Micropobles de Catalunya amb la Diputació de Barcelona
Reunió de l'Associació de Micropobles de Catalunya amb la Diputació de Barcelona Foto: Diputació de Barcelona

L'Associació de Micropobles de Catalunya (AMC) ha estat representada per la Presidenta i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, M.Carme Freixa, l'ex-President de l'AMC i batlle d'Argençola, Toni Lloret, i el Vicepresident i alcalde de L'Estany, Salvador Tresserra. Per part de la Diputació, han comparegut la Presidenta, Mercè Conesa, el coordinador general, Xavier Forcadell, i el director del gabinet de la Presidència, Salvador Gausa.

L'objecte de la reunió ha estat la presentació de l'Associació a la Diputació i la vindicació de les accions amb enfocament 'micro' en els projectes de l'administració. Davant d'aquesta petició, la DIBA ha explicat que disposa d'un catàleg de programes ja adaptat a municipis de menys de 500 habitants havent eixamplat els requisits per accedir-hi, a més d'una línia específica de suport al petit municipi -considerats així els menors de 1.000 habitants-. Pel que fa a la vessant econòmica d'ajuts, projectes i serveis, des de la DIBA s'aposta per la discriminació positiva cap el territori menys poblat en entendre que les dades macroeconòmiques no es poden aplicar de la mateixa manera en economies 'micro'.

L'AMC ha exposat la seva intenció d'actuar com a 'lobby' (i no com a prestadora de serveis) i de posar la mirada política en el concepte de ruralitat. Aquesta incidència es faria a través, per exemple, del coneixement i trasllat dels Plans Forestals Municipals a les Diputacions per tal de treballar tant en la planificació com en la prevenció.

Finalment, s'ha acordat que l'AMC presentarà una proposta de guió amb les línies de treball per a iniciar les col·laboracions parlades amb la Diputació de Barcelona. També es contactarà amb l'Àrea d'Espais Naturals i Medi Ambient i amb el president de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras.



Font: AMC   + info (enllaç extern)

Etiquetes: associació de micropobles de catalunya diputació de barcelona toni lloret



Ho vols compartir?