Societat dilluns, 13 de Juny de 2016

Lluís Llach, 'On som avui era impensable fa sis anys'


Autor: argençola

El diumenge 12 de juny el cantautor Lluís Llach, diputat del Parlament de Catalunya per la coalició Junts pel Si per Girona, ha realitzat una xerrada a Argençola convidat per l'Ajuntament

La xerrada de Lluís Llach va congregar un nombrós públic
La xerrada de Lluís Llach va congregar un nombrós públic Foto: Toni Castillo

Lluís Llach va dedicar la seva intervenció a explicar la tasca parlamentària d'una manera clara i distesa, tot reivindicant els avenços cap a la independència que s'estan fent. Per exemple, com progressa la redacció de les tres grans Lleis de desconnexió (Procés Constituent, Hisenda i Seguretat Social), dues de les quals estan molt avançades.

També es va referir a la frustrada aprovació dels Pressupostos i a les relacions amb les CUP i va elogiar la reacció del President Carles Puigdemont en anunciar que es sotmetria a una moció de confiança al mes de setembre. Va qualificar aquest gest com un ‘gest de fermesa democràtica’. És optimista de cara a aquesta moció de confiança i creu que també contribuirà a aclarir les posicions d'altres partits polítics del Parlament.

Lluís Llach també va respondre a les preguntes del públic i va fer les delícies de tothom explicant anècdotes de l'activitat parlamentaria. També va voler donar una rellevància molt especial al fet que els veritables impulsors d'aquest procés cap a la independència i els que han fet que tot s’hagués d'anar construint i adaptant als esdeveniments, som els catalans mobilitzats i aquesta és la seva força. 'On som avui era impensable fa sis anys'.

L'acte va comptar amb la presencia de les Diputades del Parlament de Catalunya: Alba Verges i Maria Senserrich, els Alcaldes de Montmaneu i Santa Coloma de Queralt i les candidates a les eleccions al Congrés del Diputats del proper 26 de juny: Carolina Telechea d'ERC i Àngels Chacón de Convergència Democràtica de Catalunya, a banda dels membres del consistori d'Argençola, encapçalats pel seu Batlle, Antoni LLoret.

La xerrada, inicialment prevista a la Sala d'Actes de l'Ajuntament, es va traslladar a la Plaça Mariano Mestre davant del nombrós públic assistent, al voltant del centenar de persones.

Presentació de la xerrada de Lluís Llach - Argençola
Presentació de la xerrada de Lluís Llach
Autor: Toni Castillo
Lluís Llach, cantautor i diputat al Parlament de Catalunya - Argençola
Lluís Llach, cantautor i diputat al Parlament de Catalunya
Autor: Marià Miquel
Lluís Llach amb el públic assistent - Argençola
Lluís Llach amb el públic assistent
Autor: Maria Ortínez


Etiquetes: xerrades lluís llach argençola



Vídeos

Xerrada de Lluís Llach a Argençola

Ho vols compartir?