Societat dimecres, 29 de Juny de 2016

Alerta amb oferiments d’asfaltat de camins o finques a baix preu


Autor: Mossos d'Esquadra

En les darreres setmanes, la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra ha tingut coneixement que un grup de persones, perfectament organitzat, està intentant enganyar als propietaris de camins i/o finques mitjançant ‘l’estafa de l’asfalt’.

Alerta amb oferiments d’asfaltat de camins o finques a baix preu
Alerta amb oferiments d’asfaltat de camins o finques a baix preu Foto: JC- El Punt Avui

La forma d’actuar d’aquest grup de persones consisteix en oferir asfaltar terrenys, camins, finques, etc...a un preu, molt baix. En un primer moment, una persona de parla anglesa, ben vestida i amb vehicle de gama alta, contacta amb la possible víctima i li ofereix uns treballs d’asfaltatge a la seva finca per un preu molt reduït, al·legant que necessita escampar el material que li ha sobrat en una altra obra abans de que quedi inservible.

Quan la víctima cau al parany, l’estafa pot acabar de dos formes diferents. La primera és que els estafadors demanen a la víctima diners per avançat per començar a realitzar l’obra, però una vegada han cobrat els diners, aquests desapareixen. Per altra banda, si la suposada empresa comença a realitzar els treballs d’asfaltat ho fan ràpidament i amb uns materials de molt baixa qualitat. Una vegada finalitzats els treballs, el preu final que ha de pagar la víctima no és el pactat des d’un principi, llavors és quan comencen les amenaces i coaccions cap a la víctima.

Per tot plegat i per tal d'evitar accions com aquesta, la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra els recorda que cal estar especialment atents a aquelles empreses que ofereixen treballs d’asfaltat a molt baix preu. Davant la sospita d'haver estat víctima d'aquest il·lícit penal, els emplacem a denunciar i/o comunicar-nos qualsevol cas semblant al descrit, per poder intervenir el més aviat possible.Etiquetes: estafes asfaltatHo vols compartir?