Societat dilluns, 18 de Juliol de 2016

Jornada 'La transició energètica als micropobles'


Autor: argençola

Es va aprovar el document base per la transició energètica als micropobles

Jornada 'La transició energètica als micropobles'
Jornada 'La transició energètica als micropobles' Foto: Sílvia Invers

El passat dia 2 de juliol va tenir lloc a Argençola, la presentació dels estudis sobre transició energètica que el Col·lectiu per a un nou Model Energètic i Social sostenible (CMES) ha fet a onze micropobles, que representen un mostreig significatiu de diversitat en funció dels tres conceptes clau (clima, activitats productives i morfologia del territori).

L’acte s’emmarca en la col·laboració de l’Associació de micropobles de Catalunya (AMC) dins el projecte ENFOCC (“Energia, Forest i Canvi Climàtic”). Es tracta d’un projecte de cooperació on hi participen 11 Grups d’Acció Local de tot Catalunya, 4 grups espanyols i un grup francès, i està coordinat per l’Associació Leader Ripollès, Ges i Bisaura. Aquest projecte té la finalitat de catalitzar i impulsar la sostenibilitat del model de desenvolupament dels territoris rurals catalans, basant-se en una estratègia de foment de l’estalvi i eficiència energètica, orientada a mitigar l’impacte del canvi climàtic, implicant a tots els agents que composen les zones rurals.

Al llarg de l’acte de presentació es va exposar, en primer lloc, perquè urgeix una transició energètica, des d’un punt de vista tècnic i rigorós, que denota com és de possible aquesta transició ja a partir d’avui. Després d’un torn de diàleg, es va aprovar el document base per la transició energètica als micropobles.

La trobada va ser del tot profitosa pels assistents, posant-se de manifest, d’una banda, la necessitat del canvi de model energètic i, d’altre banda, les ganes i predisposició dels municipis assistents per a iniciar aquest camí, que es veu del tot necessari.

L'acte va comptar amb la presència de M. Carme Freixa, presidenta de l’AMC, així com en les clarificadores i brillants exposicions de Maria Crehuet, membre de l’AMC i de CMES, i Eduard Furró, coordinador del col·lectiu CMES. Finalment, es va cloure l’acte amb un refrigeri de productes locals, de molt grat dels assistents.

Gumersind Parcerisas,Tinent d'alcalde d'Argençola, dóna la benvinguda als assistents - Argençola
Gumersind Parcerisas,Tinent d'alcalde d'Argençola, dóna la benvinguda als assistents
Autor: Sílvia Invers
Jornada 'La transició energètica als micropobles' - Argençola
Jornada 'La transició energètica als micropobles'
Autor: Sílvia Invers
Foto dels assistents - Argençola
Foto dels assistents
Autor: Sílvia Invers



Etiquetes: jornades transició energètica micropobles argençola



Ho vols compartir?