Societat dimecres, 26 de Octubre de 2016

Curs Pràctic de Plantes aromàtiques i medicinals


Autor: argençola

Es va realitzar el mes de setembre a Argençola

Curs Pràctic de Plantes aromàtiques i medicinals
Curs Pràctic de Plantes aromàtiques i medicinals Foto: fitomón

El curs, impartit per Astrid van Ginkel de Fitomón, va ser molt pràctic, al bosc i a l’hort directament, explicant quines plantes es poden fer servir, com identificar-les correctament i distingir-les d’altres espècies similars, com cultivar-les, collir-les i transformar-les; a mes d’explicar vies de comercialització.

El primer dia es va parlar de Bones pràctiques de cultiu i de unes 30 plantes silvestres, sobre tot fruits, aprofitables a la tardor. Es va treballar amb 20 plantes cultivades a l’hort de Ca La Jerònima aprofitables a la tardor. Es recol·lectaren figues i alfàbrega per elaborar un parell de preparats, xarop de figues i oli de flors d’alfàbrega.

El segon dia es dedicà a explicar els processos de transformació, assecat, refrigeració, congelació, destil·lació, maceració i extracció dels actius de les plantes, aprofundint en quins tipus diferents de productes a base de plantes es troben al mercat. Durant dues hores es va passejar pel bosc explicant que es pot collir i com fer-ho, mitjançant bones pràctiques de recol·lecció, per finalitzar amb la recollida de fruits del bosc per a acabar preparant un licor d’aranyons.

El tercer dia es va parlar de comercialització y mercat de productes de plantes, oportunitats de negoci, idees a desenvolupar, les etapes a seguir, per on començar, com i a qui vendre, els requisits legals, i formes de preparació.
 
El curs va ser organitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Argençola i va comptar amb cinc assistents. Està previst la realització d’un curs similar la primavera del 2017 per tal de veure els aprofitaments possibles en els mesos de març, abril i maig.

Curs Pràctic de Plantes aromàtiques i medicinals impartit per Fitomón - Argençola
Curs Pràctic de Plantes aromàtiques i medicinals impartit per Fitomón
Autor: fitomón


Etiquetes: cursos plantes aromàtiques plantes medicinals argençola



Ho vols compartir?