Societat divendres, 16 de Desembre de 2016

Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit


Autor: argençola

El SIAVT posa a disposició del ciutadà un telèfon gratuït, el 900 100 268, al qual es pot trucar de dilluns a diumenge de 9 a 20 h.

Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit
Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit Foto: SIAVT

El Servei Català de Trànsit ha ampliat en les últimes setmanes el Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT), que es va posar en marxa de manera pionera a tot l’Estat l’any 2012 i que ara es vol potenciar i estendre encara més amb la col·laboració dels ajuntaments i consells comarcals.

El Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit ofereix orientació jurídica, legal, psicològica, sanitària i assistencial a totes les persones víctimes o afectades per un accident de trànsit i és un element necessari de suport a les víctimes i als seus familiars perquè puguin realitzar els tràmits necessaris i rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent, i rebre suport i atenció psicològica.

El SIAVT posa a disposició del ciutadà un telèfon gratuït, el 900 100 268, al qual es pot trucar de dilluns a diumenge de 9 a 20 h. L’atenció s’estén a la pàgina web (resposta en mínim 24 h) i també es fa una atenció presencial.

Ens adrecem a vosaltres també en el sentit que el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020, dins de la millora contínua de l’atenció a les víctimes de trànsit, hi ha el compromís de potenciació del servei. En aquests quatre anys ja s’han atès més de 1.200 casos. El servei també té convenis de col·laboració amb 22 ajuntaments, 13 consells comarcals i amb el Col·legi de Psicologia de Catalunya. Aprofitem, doncs, l’avinentesa per oferir-vos l’establiment d’un conveni amb el Servei Català de Trànsit que reverteixi encara més en el coneixement i difusió del SIAVT, que en definitiva es tracta d'un servei al ciutadà per donar informació i suport en situacions de vulnerabilitat després d'un accident de trànsit.

Mentrestant, continuem treballant per assolir l’objectiu general de reducció del 50% de víctimes mortals i ferits greus amb seqüeles de per vida l’any 2020 respecte de l’any 2010 i perquè l’any 2050 haguem aconseguit la Visió Zero, sense cap víctima mortal i cap ferit greu a les nostres carreteres i ciutats.

Us oferim, en definitiva, la nostra col•laboració i us animem a seguir implicats, conjuntament, a favor de la seguretat viària, la mobilitat segura, sostenible i saludable i la reducció de víctimes al trànsit.



Font: Servei Català de Trànsit Etiquetes: servei català de trànsit servei d’informació i atenció a les víctimes de trànsit



Ho vols compartir?