Societat dilluns, 19 de Desembre de 2016

La màgia dels tions omple novament Clariana


Autor: casadeltio

La 6a. Festa i Mercat del Tió va aplegar una setantena de famílies d’arreu de Catalunya

Foto: Anna Soler

El passat dissabte dia 10 de desembre es va celebrar la 6a. Festa i Mercat del Tió a Clariana (Argençola). En aquesta edició al voltant d’una setantena de famílies d’arreu de Catalunya van voler participar al matí en aquesta festa plena de tions i follets. A la tarda, també es va apropar a Clariana i un nombrós públic per participar en totes les activitats que aquest any es presentaven com a novetat. Durant tot el dia es va poder visitar el Mercat del Tió amb parades de productes diversos i degustar les novetats culinàries proposades, els tionets dolços, els buscates i els buscatons .

Hi va haver espai per a tot. Al matí per la música i els balls de la mà de Jordi Giralt, del grup d’Animació Can Cantem, que va fer les delícies dels pares i els nens; pels jocs amb la col·laboració de membres del Cau d’Igualada, que van fer que sembles més curta la passejada fins el bosc i pels contes amb la presentació de “Viatge al món dels Tions” de Ton Lloret i Martí Garrancho.

Després de dinar les activitats es van reprendre amb el joc de clavar el nas al Tió, un taller artístic al voltant de la família del Tió, un taller de decoració nadalenca de la mà de Clàudia Torres, on tots els assistents van aprendre com fer-se els guarniments ells mateixos. L’Anna Garcia va fer participar dels seus contes a petits i grans i els amants del vi van poder assistir a un Tast de Vins conduit per Míriam Chivite de Baldufa Vins.

La música també va jugar un paper important a les activitats de la tarda de dissabte amb el Quartet 012, que va omplir de música clàssica l’església de Santa Maria i el concert de fi de festa dels Lauzeta, que van fer ballar als assistents per foragitar el fred.

La festa va ser organitzada per l’Associació de la Casa del Tió i la Casa del Bosc d’Argençola amb la col·laboració d’El Trill i l’Ajuntament d'Argençola.

Des de l’Associació de la Casa del Tió i la Casa del Bosc d’Argençola us desitgem un Bon Nadal a tothom. Ja comencen a preparar la setena edició d’aquesta Festa tan especial!.

Mitjans que n'han fet ressó


La Vanguardia
Vilaweb
Vilaweb 2
Canal Taronja, a partir del minut 11' 20''
Info Anoia
Veu Anoia
Som Segarra
Festa directe


 - Clariana

Autor: James McKinnell
 - Clariana

Autor: James McKinnell
 - Clariana

Autor: Mariona Miquel
la màgia de trobar el tió - Clariana
la màgia de trobar el tió
Autor: Mariona Miquel
els super tions - Clariana
els super tions
Autor: Mariona Miquel
Conte-Contes amb l’Anna Garcia - Clariana
Conte-Contes amb l’Anna Garcia
Autor: Mariona Miquel



Etiquetes: festa del tió clariana argençola


Compartit per casadeltio.cat

Vídeos

Festa del tió d'Argençola 2016

Ho vols compartir?