Societat dissabte, 30 de Setembre de 2017

Taller d'introducció a la Pedra Seca


Autor: argençola

Recuperació d’un mur de contenció d’una feixa amb tècniques tradicionals, el dissabte 30 de setembre

cartell Taller d'introducció a la Pedra Seca
cartell Taller d'introducció a la Pedra Seca Foto: argençola

El proper dissabte 30 de setembre, l’Ajuntament d’Argençola amb la col·laboració de l’Associació de la Casa del Tió i la Casa del Bosc, organitzen un taller d’iniciació a la construcció en pedra seca, a càrrec de Ramon Torner.

El taller és gratuït i es farà a Clariana (Argençola) de 9 del matí a 2 del migdia. Està adreçat a joves d’entre 17 i 30 anys o a persones en situació d’atur. Les places són limitades i cal inscripció prèvia. Per fer la inscripció us podeu adreçar a l’Ajuntament per telèfon al 938092000 o bé per correu electrònic: argensola@diba.cat.

L’objectiu de la matinal és restaurar un tram d’un mur de pedra seca parcialment enderrocat, intervenint també en la restauració de l’espai de la feixa que tanca el mur, per tal de recuperar una antiga olivera.

En el taller els participants podran iniciar-se en aquesta antiga tècnica de construcció tradicional. Actualment múltiples associacions i institucions arreu de Catalunya, volen recuperar aquest coneixement per de retruc posar en valor i preservar l’immens patrimoni de barraques de pedra seca, marges, etc que s’estenen per tot el país.
La jornada s’aprofitarà per fer la filmació d’un tutorial que es posarà a disposició de totes aquelles persones interessades en la tasca de la recuperació de murs de pedra seca i altres intervencions al medi natural.Etiquetes: taller pedra seca clariana argençolaHo vols compartir?