Societat divendres, 16 de Agost de 2019

Gumersind Parcerisas: 'Som un poble petit, però a la nostra Festa Major hi ve gent de tota la comarca'


Autor: argençola

Entrevista a Gumersind Parcerisas, alcalde d'Argençola, publicada a AnoiaDiari el divendres, 9 agost 2019

Gumersind Parcerisas: 'Som un poble petit, però a la nostra Festa Major hi ve gent de tota la comarca'
Gumersind Parcerisas: 'Som un poble petit, però a la nostra Festa Major hi ve gent de tota la comarca' Foto: anoiadiari

Gumersind Parcerisas, que havia estat primer tinent d’alcalde, és des d’aquest mes de juny el nou batlle d’Argençola. Encapçala un equip amb cares noves també i ja esperen una Festa Major farcida d’actes ‘clàssics’ però també pensats per al públic jove, que ve de tots els punts de la comarca.

Com és ser batlle d’un poble amb pocs habitants i tanta extensió?
És molta responsabilitat. Però puc dir que a l’Ajuntament apliquem d’una manera molt àmplia la delegació de funcions. Ho delimitem molt tot, les àrees ben marcades, i això ens fa ser operatius. Jo venia de ser primer tinent d’alcalde i la Marina Berenguer també continua de l’anterior govern, mentre que ha entrat gent nova. Això ens permet barrejar experiència i persones que comencen amb ganes.

Com preparen la Festa Major?

Per una banda tenim la sort d’una comissió de joves, vinculats al Trill, que des de fa anys organitzen activitats. Hi ha el pregó de divendres 9 d’agost al vespre i la nit jove. Pel diumenge, preparen els concerts i després una nit de tapes a l’aire lliure. Pel que fa als actes que organitzem des de l’Ajuntament, hi ha els de dissabte, amb les activitats infantils al matí i el ball de nit.

La Festa Major cau al bell mig de l’agost, quan n’hi ha moltes a altres pobles. D’on ve la gent?

Doncs de tot arreu, de pobles molt propers de la comarca, sobretot, com Jorba, o Igualada o Santa Coloma de Queralt. Vénen a la Nit Jove del divendres, que ja té un renom.

Argençola és un dels municipis de la comarca més implicats en el moviment dels micropobles, és a dir, en els municipis de menys de 500 habitants que reclamen més mitjans a les grans administracions. Pensen continuar treballant en això, ara que les seves reivindicacions tenen més ressò?

Aquestes darreres setmanes és cert que s’ha parlat molt dels pobles petit, arran de les notícies sobre els incendis i la manca de recursos de les zones rurals. És possible que ara hi hagi més ressò i l’hem d’aprofitar: aquesta sensibilització és molt important. Ara entra una nova junta a l’Associació de Micropobles i volem fer pinya. Es parla d’un Avantprojecte de Llei dels Micropobles i cal treballar-hi a fons.

Espectacle: Lolo, on ets? - Argençola
Espectacle: Lolo, on ets?
Autor: Marina Berenguer
Batucada amb Protons - Argençola
Batucada amb Protons
Autor: Marina Berenguer
Ball de Gitanes d’Igualada - Argençola
Ball de Gitanes d’Igualada
Autor: Marina Berenguer


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: Gumersind Paracerisas AnoiaDiari Argençola Carbasí Clariana Contrast Plans de Ferran Porquerisses i Albarells Rocamora Anoia Catalonia



Ho vols compartir?