Societat dimecres, 5 de Febrer de 2020

L'agrupació AnoiaMéteo vol obtenir més dades meteorològiques al territori anoienc


Autor: argençola

El col·lectiu fa una crida per trobar més aficionats a la meteorologia i augmentar la recollida de dades

L'agrupació AnoiaMéteo vol obtenir més dades meteorològiques al territori anoienc
L'agrupació AnoiaMéteo vol obtenir més dades meteorològiques al territori anoienc Foto: anoiadiari

Dilluns a la tarda es va presentar l'agrupació d'amants de la meteorologia AnoiaMéteo, de la qual en forma també part l'Observatori de Pujalt. El col·lectiu el conformen actualment vint aficionats a la meteorologia i el físic i meteoròleg Albert Borràs.

Segons va explicar el responsable de l'Observatori de Pujalt, la presentació de l'agrupació vol impulsar i posar en valor la tasca de l'afició a la meteorologia, obrint la porta a que les dades recollides pels diferents propietaris de ginys i estacions meteorològiques puguin formar part d'un retrat comarcal. Les dades recollides del dia a dia serveixen per fer previsions sobre micologia, els camps i les collites o l'estat dels aqüífers, entre altres, i que a la llarga donarà més informació del clima per confeccionar un mapa més acurat dels episodis més severs.

Actualment, l'agrupació recull dades diàries d'una quinzena de municipis dels 33 que té la comarca: La Llacuna, Masquefa, Piera, Vallbona d'Anoia, La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, Carme, Sant Martí de Tous, Igualada, Rubió, Santa Margarida de Montbui, Prats de Rei, Bellprat, Veciana, Calaf i des del mateix Observatori de Pujalt.

Per formar part d'AnoiaMéteo només cal disposar d'algun dels ginys que permeten mesurar amb precisió la pluja, la velocitat del vent, la temperatura o la pressió atmosfèrica, com també, poder disposar d'una estació meteorològica, ja sigui de seguiment presencial o automàtica.



Font: AnoiaDiari   + info (enllaç extern)

Etiquetes: associació anoiaméteo metereologia anoia



Ho vols compartir?