Societat diumenge, 3 de Maig de 2020

FAQS Reobertura al públic de botigues i de serveis


Autor: protecció civil

Des del dilluns 4 de maig , s’ha autoritzat la reobertura al públic dels locals i establiments com botigues i de serveis professionals (reparacions, perruqueries i centres d’estètica, etcètera), inclosa la restauració i l’hostaleria, amb determinades condicions de seguretat.

FAQS sobre la reobertura al públic de comerç minorista (botigues) i de serveis, inclosa restauració i hostaleria
FAQS sobre la reobertura al públic de comerç minorista (botigues) i de serveis, inclosa restauració i hostaleria Foto: protecció civil

Es recullen les principals preguntes relatives a les condicions de seguretat i altres generals per a aquesta reobertura. Fins a la pregunta 19, corresponen a tots els establiments. La pregunta 20 correspon a botigues de roba. A partir de la pregunta 21, corresponen específicament al sector de restauració i hostaleria.

Aquestes condicions no afecten l’activitat comercial que ja estava permesa inicialment per l’estat d’alarma (alimentació, productes de primera necessitat i farmàcies).

Els establiments que obrin han de garantir una sèrie de mesures d'higiene i de seguretat:
- Cita prèvia i amb atenció individualitzada als consumidors. Per tant, només acceptaran un client per cada dependent.

- Han de prioritzar l'atenció als clients de més de 65 anys en les franges habilitades per a les seves sortides (entre 10 del matí i 12 del migdia i entre 7 i les 8 del vespre).

- Hi ha d'haver mampares de separació entre clients i treballadors i respectar els dos metres de separació interpersonal.

- A les botigues de roba i calçat, les peces que s'hagin emprovat els clients han de ser desinfectades abans de tornar-les als prestatges. També s'ha de netejar cada emprovador després que hi hagi passat el client.

- Cal netejar i desinfectar els espais dues vegades cada dia, una coincidint amb l'horari de tancament.

- La roba que facin servir els dependents o els treballadors dels comerços també s'ha de rentar diàriament.

- En el cas de les perruqueries i centres d'estètica, tant els clients com els treballadors han de portar sempre posada la mascareta.


FAQ_reobertura-comerc-20200503.pdf



Etiquetes: epidèmia coronavirus faqs comerç


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?