Societat dimecres, 27 de Maig de 2020

Decretat dol oficial a Catalunya fins al 5 de juny


Autor: gencat
Decretat dol oficial a Catalunya fins al 5 de juny
Decretat dol oficial a Catalunya fins al 5 de juny

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat aquest dimecres un decret pel qual es declara dol oficial a Catalunya fins al dimecres 5 de juny per la pandèmia del coronavirus.

El decret, publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc), també obliga a que totes les banderes onegin a mitja asta als edificis i dependències de la Generalitat i en les corporacions públiques de Catalunya.

Decret


'El Govern, compartint la tristesa i el desconsol amb tots els ciutadans de Catalunya que han sofert aquests efectes de la pandèmia, vol manifestar el seu condol i, alhora, acompanyar en aquests moments a les famílies de les víctimes'. A més, constata que des de març els catalans han sofert 'les conseqüències d'una crisi sanitària sense precedents generada pel coronavirus, una pandèmia a escala mundial i amb uns efectes devastadors, que encara avui no hem pogut superar'.

Aquesta situació, afegeix el decret, ha tingut conseqüències negatives sobre els serveis públics i els seus treballadors, en l'economia catalana i en la vida de tots els ciutadans, i destaca que la visió més crua d'aquesta crisi ha estat la mort de moltes persones, amb l'afegit que els familiars i amics no s'han demanat acomiadar d'ells.

Decret de dol oficial a Catalunya fins al 5 de juny -
Decret de dol oficial a Catalunya fins al 5 de juny
Autor: dogc


Etiquetes: epidèmia coronavirus dol oficial catalunya


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?