Societat
dimecres 8 juliol 2020

Obligatori l'ús de mascaretes a Catalunya

<< Tornar    Autor: somsegarra enviar a un amic     
També quan es pugui mantenir la distància de seguretat. No respectar-ho estarà sancionat amb multes de fins a 100 euros
 
Obligatori l'ús de mascaretes a Catalunya -
Obligatori l'ús de mascaretes a Catalunya -
Autor: gencat
Obligatori l'ús de mascaretes a Catalunya -
Obligatori l'ús de mascaretes a Catalunya -
Autor: gencat
Totes les persones majors de 6 anys hauran de portar mascareta a Catalunya a partir d'aquest dijous, 8 de juliol, a 'la via pública, a l'aire lliure i als espais tancats que estiguin oberts al públic' encara que es mantinguin les distàncies, segons ha anunciat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, un cop el comitè del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha aprovat a la mesura.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ja havia anunciat aquest dimarts l'obligatorietat en l'ús de les mascaretes més enllà de la possibilitat de mantenir la distància social. Aquesta obligatorietat es fixa per a espais públics i privats.

El govern fa un pas més i aprova que l'ús de la mascareta sigui obligatori també a l'exterior, i fins i tot quan es respecta la distància de seguretat, d'1,5 metres entre persones, o de 2,5 metres quadrats al voltant de cada persona. No respectar la mesura i no utilitzar la protecció buco-nassal tant en espais oberts i tancats, estarà sancionat amb multes de fins a 100 euros.

La norma general, segons Vergés, és que tothom 'surti de casa amb la mascareta posada' i, quan l'activitat que realitzin ho faci 'incompatible', les persones se la poden treure. És el cas, per exemple, de les activitats en casals d'estiu per a nens, els alumnes que s'examinin de la selectivitat mentre estan asseguts, o per fer esport.

Fins ara, la mascareta només era obligatòria a l'aire lliure quan no es podia respectar la distància de seguretat. A partir d'ara, en canvi, el govern considera que la mascareta és una mesura de protecció que s'ha d'aplicar per norma general.

Les excepcions es mantenen

L'entrada en vigor de l'obligatorietat de dur mascareta no altera les excepcions que ja s'havien establert amb motiu de l'inici de la desescalada.

No hauran de dur mascareta, per tant, les persones que els resulti contraindicat per motius de salut. Tampoc les que estiguin desenvolupant activitats en què l'ús de la mascareta resulti incompatible, com ara la pràctica de l'esport.

Continuaran quedant exempts de portar mascareta, a més, els infants de menys de 6 anys.


Vols compartir-ho?

    Del.icio.us! Google! Live! Yahoo!


amunt  Home  ·  © argencola.cat ·   Argençola - Anoia (Catalonia) ·  Avís de cookies ·   Avís legal
    Facebook ·  Twitter ·  Google ·  Realització: cdnet
Versió final 2.0 desembre-2014
pàgina executada en 0.054s