Societat dimecres, 8 de Juliol de 2020

Obligatori l'ús de mascaretes a Catalunya


Autor: somsegarra

També quan es pugui mantenir la distància de seguretat. No respectar-ho estarà sancionat amb multes de fins a 100 euros

Obligatori l'ús de mascaretes a Catalunya
Obligatori l'ús de mascaretes a Catalunya Foto: gencat

Totes les persones majors de 6 anys hauran de portar mascareta a Catalunya a partir d'aquest dijous, 8 de juliol, a 'la via pública, a l'aire lliure i als espais tancats que estiguin oberts al públic' encara que es mantinguin les distàncies, segons ha anunciat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, un cop el comitè del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha aprovat a la mesura.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ja havia anunciat aquest dimarts l'obligatorietat en l'ús de les mascaretes més enllà de la possibilitat de mantenir la distància social. Aquesta obligatorietat es fixa per a espais públics i privats.

El govern fa un pas més i aprova que l'ús de la mascareta sigui obligatori també a l'exterior, i fins i tot quan es respecta la distància de seguretat, d'1,5 metres entre persones, o de 2,5 metres quadrats al voltant de cada persona. No respectar la mesura i no utilitzar la protecció buco-nassal tant en espais oberts i tancats, estarà sancionat amb multes de fins a 100 euros.

La norma general, segons Vergés, és que tothom 'surti de casa amb la mascareta posada' i, quan l'activitat que realitzin ho faci 'incompatible', les persones se la poden treure. És el cas, per exemple, de les activitats en casals d'estiu per a nens, els alumnes que s'examinin de la selectivitat mentre estan asseguts, o per fer esport.

Fins ara, la mascareta només era obligatòria a l'aire lliure quan no es podia respectar la distància de seguretat. A partir d'ara, en canvi, el govern considera que la mascareta és una mesura de protecció que s'ha d'aplicar per norma general.

Les excepcions es mantenen


L'entrada en vigor de l'obligatorietat de dur mascareta no altera les excepcions que ja s'havien establert amb motiu de l'inici de la desescalada.

No hauran de dur mascareta, per tant, les persones que els resulti contraindicat per motius de salut. Tampoc les que estiguin desenvolupant activitats en què l'ús de la mascareta resulti incompatible, com ara la pràctica de l'esport.

Continuaran quedant exempts de portar mascareta, a més, els infants de menys de 6 anys.

Obligatori l'ús de mascaretes a Catalunya -
Obligatori l'ús de mascaretes a Catalunya
Autor: gencat


Etiquetes: epidèmia coronavirus mascaretes


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?