Societat dimecres, 14 de Octubre de 2020

Dia internacional de les Dones Rurals


Autor: DARPA

El 15 d'octubre. Els coneixements i les experiències de les dones al món rural són imprescindibles per a la cohesió social i el desenvolupament sostenible en aquest àmbit

Dia internacional de les Dones Rurals
Dia internacional de les Dones Rurals Foto: DARPA

El Dia Internacional de la Dona Rural es va crear amb la finalitat de donar visibilitat a la contribució que fan les dones a la millora econòmica, empresarial, social i cultural de les àrees rurals d'arreu. També per conèixer la seva decisiva aportació a la seguretat alimentària, especialment a través d’una preocupació, molt sovint manifestada, pel desenvolupament sostenible i les pràctiques ecològiques.

Les dones rurals representen més d'un terç de la població mundial i el 43 per cent de la mà d'obra agrícola. Llauren la terra i planten les llavors que alimenten nacions senceres. A més, garanteixen la seguretat alimentària de les seves poblacions i ajuden a preparar a les seves comunitats davant el canvi climàtic.

El 1995, en la IV Conferència Mundial sobre la Dona, organitzada per les Nacions Unides a Beijing (Xina), es va instaurar el 15 d'octubre com el Dia Internacional de la Dona Rural. Es va decidir fixar la data un dia abans del Dia Mundial de l'Alimentació, en tant que hi ha una innegable relació entre la producció d'aliments i la dona com a figura clau en tot el procés alimentari.

Dia internacional de les Dones Rurals -
Dia internacional de les Dones Rurals
Autor: DARPA

Fullet-DIDR-20.pdf



Etiquetes: dia internacional dones rurals


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?