Societat dimecres, 28 de Octubre de 2020

Recomanacions de Protecció Civil per a la celebració de Tots Sants


Autor: protecció civil

Principals recomanacions per tal de celebrar aquesta festa amb seguretat i complint totes les mesures i restriccions per la COVID-19.

Recomanacions de Protecció Civil per a la celebració de Tots Sants
Recomanacions de Protecció Civil per a la celebració de Tots Sants Foto: protecció civil

Les recomanacions afecten, d’una banda la celebració de la Castanyada i Halloween sobretot la tarda-nit del 31 d’octubre, i de l’altra la visita als cementiris el dia 1 de novembre per retre el tradicional culte als difunts.

Obligacions i recomanacions en la celebració de la Castanyada i Halloween


- No es poden fer festes ni revetlles amb ball, ni botellades a la via pública.

- No es pot fer l’activitat de ‘truc o tracte’ en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.

- No es poden fer els passatges del terror esporàdics (si no és només amb els grups de màxim 6 persones).

- Es recomana la celebració de la festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones), i evitant les trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Cal ventilar molt bé els espais de reunió.

- Cal complir amb la distància interpersonal d’1,5 metres, també entre taules en activitats de restauració.

- Per a l’elaboració dels panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable, rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, i dur mascareta. No s’han de compartir estris ni productes entre grups si no són convivents i, un cop acabats els panellets, cal cobrir-los o embolicar-vos per evitar qualsevol contaminació externa.

- Recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.

- Es poden habilitar parades de venda al carrer de castanyes i panellets complint totes les mesures de seguretat (mascareta, distàncies interpersonals, dispensadors de gel hidroalcohòlic, senyalització i vigilància...).

Recomanacions i mesures de seguretat per als cementiris


- Aplicar un control de l’aforament respectant sempre el màxim d’una persona per cada 2,5 m2. És adequat informar i senyalitzar aquest aforament.

- Establir entrades i sortides diferenciades sempre que sigui possible, utilitzant marques al terra, senyalització, tanques o cinta d’abalisament, i disposar d’agents de control d’aquestes mesures.

- Obligació de portar mascareta en tot moment. No es pot menjar ni beure dins els cementiris.

- Adoptar mesures de neteja i desinfecció periòdica adequades a la intensitat d’ús de les instal·lacions i al nombre d’usuaris, amb especial atenció a les zones i espais d’ús comú.

- Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convinents.

- Els cementiris hauran de disposar de papereres, si és possible amb pedal i tapa, per dipositar-hi residus; així com dispensadors de gel hidroalcohòlic en llocs accessibles i visibles.

- En els cementiris grans, caldrà establir un aforament màxim de 2.000 persones alhora o bé establir sectors de com a màxim 2.000 persones.

- Es recomana als usuaris limitar el temps d’estada al cementiri i limitar l’ús de bancs i seients. Es recomana també ampliar els horaris d‘obertura dels cementiris per distribuir l’afluència de visitants.



Etiquetes: tots sants recomanacions protecció civil coronavirus


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?