Societat dilluns, 4 de Gener de 2021

Noves restriccions anti-Covid a partir del dia 7 de gener



Torna el confinament municipal de dilluns a diumenge. Prorrogades fins diumenge 7 de febrer

Noves restriccions anti-Covid a partir del dia 7 de gener
Noves restriccions anti-Covid a partir del dia 7 de gener Foto: salutcat

Aquest dilluns el govern ha anunciat un 'pla de xoc' de 10 dies per aturar el creixement de contagis, que s'ha disparat les darreres setmanes. Cada cop hi ha més casos positius, el risc de rebrot s'enfila i augmenta la pressió als hospitals.

Les mesures entren en vigor a partir d'aquest dijous a les 6 del matí, l'endemà del dia de Reis, un cop es publiqui el decret al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), i duraran 10 dies, fins al 17 de gener.

Posteriorment, s'han prorrogat fins diumenge 7 de febrer.

Què es pot fet i què no a Catalunya amb les noves mesures de prevenció?



Torna el confinament municipal
A partir del dia 7, hi haurà confinament municipal de dilluns a diumenge, amb les excepcions habituals, per poder visitar familiars vulnerables o anar a la feina.

Restriccions al comerç
Pel que fa al comerç, les botigues de més de 400 metres hauran de tancar. A partir del dia 7, doncs, tots els centres comercials hauran de tornar a abaixar les persianes.

Durant el cap de setmana, també hauran de tancar totes les botigues no essencials.

Només es podrà fer esport a l'aire lliure. Els gimnasos i altres centre esportius hauran de tancar portes fins al 17 de gener. Sí que es permetrà l'esport federat a l'aire lliure.

Les activitats extraescolars només estaran permeses dins del grup bombolla. És a dir, totes les activitats que es fan fora del centre escolar quedaran prohibides. També quedaran suspeses les activitats de lleure.

Tot i això, les escoles obriran, tal com estava previst, l'11 de gener.

La cultura i l'hostaleria mantindran la seva activitat com fins ara. Teatres, cinemes, auditoris i sales de concert amb un 50% d'aforament màxim i bars i restaurants amb un horari d'obertura al públic de 7:30 h a 9:30 h i de 13:00 h a 15:30 h. de la tarda.

Dins d'aquest horari, les terrasses de bars i restaurants es mantenen obertes i l'aforament a l'interior dels locals es limita al 30%. Els clients han de portar mascareta en tot moment i només se la poden treure per menjar o beure, no durant tota l'estona.

Els establiments que fan menjar per emportar-se'n també podran obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.

La cultura i els actes religiosos continuen amb restriccions
S'hi mantenen les condicions actuals, d'un aforament del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones. Això sí, el confinament municipal impedirà el desplaçament a una altra població.

Els actes religiosos tenen un límit d'aforament del 30%, sempre que tampoc se superin les 1.000 persones si és a l'aire lliure o amb ventilació òptima.

Es manté el confinament nocturn entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

Reunions i trobades només de 6 persones
Continua la prohibició de reunions de més de 6 persones, excepte les que siguin dins la bombolla de convivència.



Font: CatSalut   + info (enllaç extern)

Etiquetes: coronavirus mesures


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?