Societat dijous, 4 de Febrer de 2021

Torna la mobilitat comarcal


Autor: procicat

Les restriccions per contenir la pandèmia es relaxaran a partir de dilluns 8 de febrer a Catalunya

El PROCICAT aprova la mobilitat comarcal a partir del proper dilluns
El PROCICAT aprova la mobilitat comarcal a partir del proper dilluns Foto: salutcat

El Procicat ha aprovat aquest matí la revisió de les mesures de prevenció i control vigents en el context de la COVID a Catalunya que tindran una vigència de dues setmanes.

La primera de les novetats té a veure amb la mobilitat, el confinament passarà a ser comarcal a partir del 8 de febrer a les sis del matí i no municipal com fins ara.

La segona novetat és l’ampliació d'una hora més per franja a la restauració. En aquest sentit, tant les terrasses com a l’interior, podran obrir de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h. En la resta d’horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment per part del client o per a lliurament a domicili. A més, es manté el confinament nocturn entre les 22h i les 6h.

Els gimnasos podran reobrir i limitar el seu aforament al 30% i les activitats de grup a sis persones. Les llibreries passaran a tenir consideració d'establiment cultural i per tant podran obrir el cap de setmana. L'obertura de comerços continuarà limitada a establiments de menys de 400 metres quadrats, que només podran obrir els dies feiners.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha valorat que 'ara tenim l’oportunitat de prendre aquestes noves mesures' d’acord un context actual marcat per tres circumstàncies: haver arribat, avui, al primer dia de baixada significativa de pacients a les UCI des que van començar a créixer dies abans de Nadal; la davallada de l’ocupació de pacients amb COVID a plantes convencionals i pel fet que es portin uns 20 dies de baixada dels contagis.



  + info (enllaç extern)

Etiquetes: coronavirus procicat mesures


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?