Societat dijous, 29 de Abril de 2021

L'Associació de Micropobles de Catalunya lliura a Pere Aragonès un decàleg per a la transició energètica


Autor: argençola
L'Associació de Micropobles de Catalunya lliura a Pere Aragonès un decàleg per a la transició energètica
L'Associació de Micropobles de Catalunya lliura a Pere Aragonès un decàleg per a la transició energètica Foto: gencat

L'Associació de Micropobles de Catalunya es va reunir ahir amb el vicepresident de la Generalitat de Catalunya Pere Aragonès per lliurar-li el 'Decàleg per avançar cap a una transició energètica al servei de la ciutadania', un document considerat fonamental per garantir el desplegament planificat i participatiu de les energies renovables.

L’objectiu bàsic d’aquest document és fer sentir la veu dels alcaldes i de la ciutadania sobre com avançar cap a una transició energètica més correcta i ben planificada.

Des de la Sectorial d’Energia de l’Associació de Micropobles de Catalunya s’ha estat treballant aquesta qüestió i s’ha recollit el sentir majoritari dels alcaldes i del teixit social. Hi ha consens entorn de la necessitat d’avançar cap a la descarbonització a través de les energies renovables, però també en que caldria modificar alguns aspectes del model actual de transició energètica perquè únicament posa èmfasi en facilitar la instal·lació de grans centrals de producció de renovables i relega els ajuntaments a un paper molt secundari.


Decàleg-per-avançar-cap-a-una-transició-energètica-al-servei-de-la-ciutadania.pdf



Etiquetes: micropobles transició energètica parcs eòlics



Ho vols compartir?