Societat dilluns, 7 de Juny de 2021

Mesures contra la covid a partir del 7 de juny



Es permet l’organització de festes majors i revetlles. La limitació de les trobades socials s'amplia a 10 persones i la restauració podrà obrir fins la 1 de la matinada

Mesures contra la covid a partir del 7 de juny
Mesures contra la covid a partir del 7 de juny Foto: Canal Salut

El Procicat també ha aprovat que, des de dilluns 7 de juny, s’hi sumi també la possibilitat de celebrar revetlles i festes majors a Catalunya, fins ara suspeses per risc d’aglomeracions.

El 4 de juny ja van entrar en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2. Malgrat la progressió del procés de vacunació, els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir restriccions en diferents àmbits de la vida social i laboral. Es preveuen alguns canvis en àmbits com l’horari de restauració i cultura i l’aforament de comerç i grans esdeveniments, entre altres.

Activitats socials

Limitació és de 10 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Festes majors i revetlles

El Procicat ha decidit permetre l’organització de festes majors a Catalunya i revetlles, és a dir, activitats que fins ara estaven suspeses pel risc d’aglomeracions. Així doncs, a totes les festes populars es podran tornar a fer activitats sempre que “s’ajustin als àmbits previstos, i hauran de fer-se amb les condicions previstes”.

Restauració

Terrasses: obertes de 06:00 h a 01:00 h amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula.

Interiors: oberts de 06:00 h a 01:00 h amb el 50% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula.

Es restableix el consum en barra, amb una separació interpersonal d'1,50 metres en qualsevol cas.

Activitats culturals

Cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 70% de l’aforament.

Les activitats culturals (arts escèniques i musicals i espectacles públics) que es desenvolupin en tot moment a l’aire lliure en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d’assistents del 20% de l’aforament si s’estableixen fluxos d’accés, banys i zones de restauració independents, i amb un màxim de 3.000 persones en seients preassignats.

En les festes majors, revetlles i altres festes populars es podran fer aquelles activitats que s’ajustin als àmbits previstos.

Activitats recreatives

Equipaments cívics: permeses activitats amb un màxim del 70% de l’aforament autoritzat si s’acredita que els espais i locals compleixen les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades.

Oberts:

Activitats relacionades amb el joc: 70% d’aforament amb un màxim de 500 persones (fins a 1.000 en condicions de ventilació reforçades i mesures de control d’aglomeracions).
Fires i parcs d’atraccions: represa d’activitat amb un aforament màxim del 50% sobre la superfície autoritzada.
Parcs infantils amb un aforament del 50%.
Espais infantils lúdics d’interior amb un aforament del 50% amb restauració.



Font: catsalut   + info (enllaç extern)

Etiquetes: mesures coronavirus


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?