Societat dilluns, 20 de Desembre de 2021

Inauguració de les obres del Casal de Porquerisses


Autor: argençola

La Sala de Porquerisses s’integra en la xarxa de locals socials del municipi

Inauguració del casal de Porquerisses
Inauguració del casal de Porquerisses Foto: Martí Garrancho

Dissabte 18 de desembre es va inaugurar la remodelació del local social del nucli de Porquerisses. L'acte va comptar amb la presència de l'Alcalde i regidors i regidores de l'Ajuntament d'Argençola, veïns del nucli i representants de l’Associació de Veïns de Porquerisses.

La reforma i remodelació ha consistit en dotar el local de serveis adaptats amb dutxa, instal·lar-hi una cuina per a diversos usos, reforçar el sostre, canviar el terra d’una de les dues sales, mantenint el terra de rajola hidràulica de la sala principal. També s’ha instal·lat una calefacció de pellet, plaques fotovoltaiques per a la il·luminació i aigua sanitària i s’ha canviat tota la instal·lació de llums interiors amb led per a fer-la més sostenible.

Les obres amb finançament de la Generalitat de Catalunya, a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya i de la Diputació de Barcelona, a través del Programa General d’Inversions 2020-2023, han permès en dues fases ampliar i reformar les dues sales del local social.

L’edifici de la Sala de Porquerisses data originalment del 1935 i fou construït pels mateixos veïns del nucli.

Durant l’acte també es va formalitzar la signatura del conveni entre l’Ajuntament d’Argençola i l’Associació de veïns de Porquerisses per a la cessió d’us de la sala per a desenvolupar-hi les activitats de l’Associació. Van signar el conveni en Josep Lluís González com a President de l’Associació de Veïns de Porquerisses i la Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Argençola, Marina Berenguer.

A partir d’aquest moment la Sala de Porquerisses s’integra en la xarxa de locals socials dels que disposa el municipi per a realitzar-hi activitats culturals, lúdiques o educatives organitzades per l’Ajuntament o bé per les diverses associacions del terme municipal.

Aquests locals estan també a disposició dels veïns per al seu us, prèvia sol·licitud a l’Ajuntament. Tots els usos dels locals municipals estan regulats per un Reglament aprovat pel consistori i per l’ordenança fiscal número 19. A la web municipal es poden consultar tant el Regalament, com la Ordenança i es pot sol·licitar l’ús dels esmentats locals.

Inauguració del casal de Porquerisses - Porquerisses
Inauguració del casal de Porquerisses
Autor: Elena Jordan
Inauguració del casal de Porquerisses - Porquerisses
Inauguració del casal de Porquerisses
Autor: Martí Garrancho
Inauguració del casal de Porquerisses - Porquerisses
Inauguració del casal de Porquerisses
Autor: Elena Jordan
Josep Lluís González, President de l’Associació de Veïns de Porquerisses i Marina Berenguer, Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Argençola,  signant el conveni per a la cessió d’ús del casal - Porquerisses
Josep Lluís González, President de l’Associació de Veïns de Porquerisses i Marina Berenguer, Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Argençola, signant el conveni per a la cessió d’ús del casal
Autor: Martí Garrancho



Etiquetes: obres inauguració casal porquerisses



Ho vols compartir?